úterý 18. září 2012

Růžová patchworková deka

Tak mám hotovou růžovou deku pro Zuzanu. Je to deka scrapová - tedy kombinace odstřižků v různých tónech růžové a fialové, aby se hodila do pokojíčku. Prošití bílých částí je strojové (vzor meandry), růžové čtverce jsou prošité ručně ve švu. Deka je lemovaná šikmým proužkem, který jsem stříhala z látky. Docela jsem si tento způsob lemování oblíbila, protože  kraj deky hezky stáhne a ta se nevlní.
Na fotce je poznat, že ji z druhé strany drží děti, aby se podařilo nafotit vcelku :). Fotí večer, takže barvy trochu klamou. Blok s bílým prostředkem jsem šila rychlými postupy, takže jsem získala ještě spoustu půlených růžovobílých čtverců. No a  z nich byla tahle dečka pro panenku, kterou jsem dokončila paradoxně dřív než velkou deku. Fotka už zde byla, takže jen pro připomenutí:
Je zde vidět, že okraje se trošku kroutí, protože nejsou lemovány šikmým proužkem. Přece jen to prošití trošku materiál "zdrcne" k sobě.
Poslední fotka je ze Zuzčina pokojíčku - motýlci jsou koupené nálepky a vypadají fakt skvěle.
I´ve finished the pink scrap quilt for Zuzana. White parts are machine quilted and the squares are hand-quilted. I love the bias binding, it can hide some little mistakes. The second picture is a doll quilt made from leftover triangles from the big quilt. Last picture is from Zuzana´s bedroom, where walls are decorated with butterfly stickers.



2 komentáře:

  1. Krása. Pokud jsem Tě inspirovala svou zig-zag dekou, tak mě to těší dvojnásob.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, znám tvou deku a byla jsem přesvědčená, že moje první zig zag bude taky určitě z proužků, jako máš ty. Ale když mi zbyly ty čtverečky, tak jsme je různě skládali a ten zig zag vzor fakt vypadal nejlíp. Bylo to pro panenku, takže Zuzka rozhodla. Ale šije se to docela blbě, ve špičkách se vlastně sejde 6 látek a je třeba je rozložit. No, nakonec jsem si fotku detailu dala i pod nadpis na webovky. Ale celou velkou deku bych takto nešila, snad leda ze zahraničních, ty jsou měkčí. Ale zase dražší..

      Vymazat