sobota 29. prosince 2012

Opeřená hvězda / Feathered star

Konečně se mi podařilo dokončit omlazení staršího běhounu na stůl, kteý jsem před lety dělala mamce. Jsou na něm tři hvězdy, vzor je uváděn pod názvem Opeřená hvězda. Po faceliftu vypadá takto:
I´ve finally finished a new quilting for an old table runner with three feathered stars.

No a proč jsem ho předělávala? Ubrus vznikl v době, kdy jsem o patchworku nevěděla téměř nic, podle návodu v německém časopise Anna. Nedokážu si to dnes představit, ale prostě jsem obkreslila tužkou na látku trojúhelníčky, nůžkami (!!) vystříhala a sešívala na stroji. Jsou tam tedy velké nepřesnosti, ale ve vzoru se to ztratilo. Tenkrát jsem o nějakém sendviči nebo quiltování neměla fakt ani potuchy, takže jsem dala pod top vatelín, prošila 4 rovnými švy na stroji a lemy prostě oentlovala a zahnula do rubu. Fakt nekecám, zde je důkaz, neboli fotka zezadu před úpravou:
I had to do this, because there was no quilting, binding and even the backing. Could you imagine that I cut the triangles by scissors these times?
Celé se to kroutilo a ten spodek - no hnus. Takže jsem vypárala prošití a lemy a napravila, co se dalo. Hvězdy jsem prošila ručně, na bílou plochu jsem použila svoje oblíbení volné quiltování - meandry. Na zadní stranu jsem použila bílou látku, kterou jsem založila do líce, aby vytvořila lem. Zde detail.
I decided to hand quilt the pattern and fill the white areas with free motion machine quilting.
Polštářky jsem ale odmítla předělávat, tam je vatelím vevnitř a není vidět, že nemá zádíčka. Na poštářcích je barva naopak - zelené hvězdy, červená špička.
The runner matches to these pillows. 



4 komentáře:

  1. Do nového roku....
    přeji jen to nejlepší,
    nový rok ať je krásnější a zdravější.
    Co ještě víc přát?
    Ať Tě má každý ze srdce rád ♥

    Ajka

    OdpovědětVymazat
  2. Das sind wunderschöne Arbeiten die mir sehr gut gefallen.
    (These are the beautiful work I really liked.)
    Liebe Grüße
    (love Greetings)
    Barbara

    OdpovědětVymazat
  3. Your feathered stars are so beautiful, I really love them. Cut with sciccors, such a lot of work, well done!
    Hugs
    Marle

    OdpovědětVymazat