úterý 25. června 2013

And Sew On... BOM

Je tu konec měsíce a s ním šestý bloček do projektu And Sew On.. na blogu Quiet Play. Název je tentokrát ruční šití a já fakt nevím, proč jsem šestiúhelníky šila přes papír, když jsem je mohla udělat klasicky a naaplikovat. Ale nakonec mi všechny úhly sedly a mám z toho radost. Na druhé fotce je všech šest bločků pohromadě. Uvažuju, že už bych je přes léto začala ručně prošívat, nějak výrazně. Nejdříve je prošiju a pak teprve jednotlivé bloky sešiju k sobě.

Here is the sixth block from BOM And Sew On .. Its name is Hand Stiching. It´s a litle bit crazy to make hexies this way, but I´m happy to have all the seams right. In the next photo you can see all my blocks together.I am going to quilt them - by hand. Quilting first and sewing together after with quilt-as-you go technique.





7 komentářů:

  1. Věrko, tiše závidím! Jsou to úžasné bločky! Už se těším na výsledek.

    OdpovědětVymazat
  2. Moc se ti to celé povedlo!!!

    Mohu se vyptat? :) Předpokládám, že když budeš ručně prošívat, tak už budeš mít jednotlivé bločky podložené nějakou výplní/výztuhou... když je pak budeš sešívat k sobě, nebudou moc tlusté ve švech, máš s tím zkušenost?

    Děkuji, Jola

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, Joli, pochopilas to správně. Prostě ty čtverce prošiju samostatně se všemi vrstvami a pak je sešiju k sobě pomocí šikmých proužků, mrkni na video http://www.youtube.com/watch?v=v7_lwOfZWM8. Existují i další metody, zkoušela jsem prošívat půlku deky a pak ty dvě půlky dát k sobě, šlo to bez problémů. To sem dělala podle knihy Pachwork od Proškové a Bažantové, str. 79-80. Mám totiž jen domácí šicí stroj a když to chci mít hezky strojem prošité, tak nezvládnu otáčet celou dekou :). S měnšími kousky to jde. Neváhej a vyzkoušej! Ahoj

      Vymazat
    2. Věrko, moc děkuji, jsi moc hodná! Super trik :) Už mám shlédnuto a pečlivě uloženo :) Měj se pěkně, J.

      Vymazat
  3. Parádní! Pohromadě vypadají senzačně!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc, snažím se to tak nějak ladit dohromady ze zbytků.

      Vymazat
  4. Your blocks are all looking wonderful! I love the butterfly in your hexies!

    OdpovědětVymazat