čtvrtek 16. ledna 2014

Vánoční polštářky / Chistmas Cushions

Uvědomila jsem si, že jsem ještě nedávala na blog fotky vánočních polštářků v mé (poslední dobou velmi oblíbené) červenobílé kombinaci. Některé čtverečky, třeba ty se skřítkem nebo andělíčkem, jsem získala díky výměně. Přední strana je klasicky prošitá volným quiltováním a lemovala jsem opět nakoso střiženým páskem z kostkované látky.

Poprvé v životě jsem vyzkoušela zapínání na skrytý zip, které mi vysvětlovala paní Marie z klubu. Měla jsem z toho strach, ale nakonec to nebylo tak strašné a výsledek vypadá profesionálně.

A ještě fotka ubrusu, který jsem zatím dala na Fler. Další červenobílé nezbytnosti jsou ve stadiu příprav.

11 komentářů:

  1. Jé, ty jsou hezké. To se majitelé mají. :-) Já bych chtěla s tím s tím andělíčkem. ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za pochvalu. Polštářky jsem si nechala, protože se mi taky ty čtverečky se skřítkem a andělíčkem moc líbí. Nachystala je pro mne jedna hodná dušička a já si toho moc vážím.

      Vymazat
  2. Pěkné je máš:-) Já nemám ráda na polštářích zipy, dávám jen knoflíky:-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky. Taky jsem "knoflíková", jednou jsem zkusila zipy a poškrabály mi přehoz na gauči. Ale ten skrytý zip jsem dlouho obdivovala, ten nic poškrábat nemůže. Sama jsem zvědavá, co budu dělat častěji :)

      Vymazat
  3. krasne vankusiky...a ten skryty zips ... je super...:) sikovna si, na prvy pokus :). pa Zuzana

    OdpovědětVymazat
  4. Pěkné polštářky a ubrus.I moc hezká barevná kombinace.M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, mám zásoby různých červenobílých kousků, trvá to, než to člověk poshání, pořád jsem někoho otravovala s výměnou ..., ale teď každý kousek, který z nich ušiju, je moc krásný.

      Vymazat
  5. Uzasneeee, krasna kombinacia... vysledok 1*. urcite nieco podobne vyskusam ...dakujem za inspiraciu ...
    Mirka

    OdpovědětVymazat
  6. Díky za milý komentář. Už jsem tu psala, že mi trvalo délší dobu shromáždit zásoby červenobílých látek, ale teď je toho plná krabice a zdá se bezedná, postupně občas přikoupím. Něco jsou i lákty z pevnějších košil ze sekáče, tam je jistota, že barva nepouští. Tak držím pěstičky, ať se ti daří a máš látky brzo pohromadě.

    OdpovědětVymazat