pondělí 30. června 2014

Prostírky s růžičkami

Na výstavu jsem se snažila ušít i nějaké drobnosti, které mi pomůžou zbavit se malých zbytků látek. Vznikl tento ubrus a prostírky ( zbyly jen tři :)). Na to, že jsem jen tak stříhla do zbytků se mi výsledek moc líbí. Dala jsem si závazek dokupovat postupně více jednobarevných látek.

 Provedení už je pro mne typické - volné prošití, lemování šikmým proužkem.

sobota 28. června 2014

Bolerko / Bolero Jacket

Fotka jednoho rychlého projektu. Krátké bolerko je ideální ráno k šatům bez rukávů. Vybrala jsem bílou barvu a bavlněnou přízi ze starších zásob. Pletla jsem bez rozpisu, jen tak z hlavy. Po sešití jsem všechny díly obháčkovala obloučky.

Anoteher quick project for my daughter. She has many dresses without sleeves, so bolero jacket / sweather seems to be the best combination. I chose white cotton yearn. No pattern, I just knitted all parts and finished it with crocheted scallops.





pátek 27. června 2014

Dárečky pro paní učitelky

Pro Zuzčinu paní učitelku malé prostírání i s dortíky.
Marek chtěl pro paní učitelku něco většího. Přechází na vyšší stupeň gymnázia, s třídní se po čtyřech letech rozloučí. Dala jsem mu vybrat mezi polštářkem a kabelkou a rozhodl se pro kabelku. Dokonce měl představu i o barvě. S naším chlapečkem to paní učitelka jednoduché neměla, zasloužila by si spíš kabelku z pravé kůže :). Doufám, že jí tahle zpříjemní letní dny.
Střij je podle bellet, stejnou jsem šila i zde. Zapínání je na zip a popruh jsem všila napevno.


středa 18. června 2014

Modrá kabelka / Blue Bag

Minulý týden jsem měla v práci děsný stres, tak jsem přišla domů a potřebovala se uklidnit - začala vznikat tato kabelka. Je podle stejného střihu bellet jako tato. Jenže jsem použila hodně tuhou výztuhu a bylo mi jasné, že přišití podšívky a protáčení nepůjde. Kabelka letěla do kouta. Pak večer přišla náhlá inspirace - podšívku jsem do kabelky jen vložila, urovnala a přišila. Vše jsem začistila šikmým proužkem a ucha sešila k sobě, aby byla užší. Výsledek je super!!
Velkou výhrou byla i volba látek - pruhovaná je z kolekce Siren Song od Michael Miller, tmavě modrá je kolekce Pirates od Makover. Na druhé fotce vidíte lépe kontrast proužků a spirálek.
Taška se zavírá na magnet a dovnitř jsem si všila kromě normální kapsy i širší kapsu s gumou. Podšívka je obyčejná látka, koupená kdysi na váhu, ale barvičky ladí krásně. Mám z ní velikou radost.

sobota 14. června 2014

Klubová deka / Our Guild Quilt

Deka, která bude reprezentovat náš PW klub, je hotová! Je to už náš druhý společný projekt a musím říct, že vždy v průběhu kompletace si strašně nadávám, do čeho jsem se to dala. Výsledek ale vždy stojí za to. Jsem ráda, že jsme se nakonec dohodly a držely se barevného schématu látek kolekce Savannah od firmy Makover (koupeno v Brně v Ragosu). Jen městský znak Blanska je v barevném kontrastu. Deka nás bude reprezentovat na výstavách, Katka G. hned prohlásila, že musí být na dalším PPM :). Na fotce to tak nevynikne, ale je fakt nádherná.
Po mém prošití deku lemovaly a dokončovaly Mirka s Marií. Obě jsou nesmírně precizní a je to znát. Maruška si pohrála a na rub deky přidala i ručně vyšitou cedulku.

středa 11. června 2014

Zelená deka / Green Baby Quilt

V poslední době šiju opravdu hodně, jen nestačím vkládat. Dnes budu kamarádce předávat deku pro mimino. Bude to kluk, ale Jana chtěla genderově neutrální zeleno-žlutou kombinaci. Když jsem do svých zelených látek střihla, měla jsem trochu obavy, barvy jsou hodně výrazné, žádné pastely, ale Janě se top moc líbíl, tak jsem deku dokončila. Aby bylo poznat, že je pro mimčo, vložila jsem čtverečky s dětským motivem zvířátek (zbytky starší látky z mých zásob), které jsem olemovala žlutou. Výsledek je zajímavý, i když se vlastně jedná pouze o kombinaci čtverců. Je to už několikátá deka v podobném stylu, ale co nadělám, prostě srapy miluju!
Zde detail zvířátka a prošití.
Today it´s time for another baby quilt. It´s for my friend Jane, actually for her first baby. It´s a boy, but she wanted the gender  neural quilt in bright colours - green and yellow. I decidet to add yellow border to old baby motives from my stash and I love the result. My square quilts are quite similar, but what can I do? I love scraps and no matter that I pieced just the squares, the quilts are great!