neděle 20. července 2014

Dvě swoon deky / Two Swoon Quilts

Tenhle blok s hvězdou mne zaujal na internetu. Název byl swoon, což v překladu znamená mdloby nebo omdlít. Nicméně hvězda je krásná a vlasně je to jen variace na starý blok tesařovo kolo (carpenter´s wheel). Dlouho jsem se těšila, až blok použiju a nakonec se líbil mamčině kamarádce. Pro ni jsem šila dvě deky na rohový gauč - jednu delší, druhou krátkou.  Tohle je ta čtvercová, délka strany je 140 cm.
I´ve seen this swoon block on the internet, it´s a variation of an old block carpenter´s wheel. My mum liked it and wanted two swoon quilts as a present for her friend. So I did the smaller one (140 x 140 cm).
 A tohle je obdélníková deka, cca 140 x 208 cm. Obě jsou prošity volným quiltováním - meandry.
And this is the second one - rectangle 140 x 208 cm. Can you see my FMQuilting?

Látky jsou od Clothworks z řady A Closer Look. Nakoupila jsem je se slevou, což se mi vymstilo, protože pak už jsem nesehnala tu světle šedou. Původně totiž měla deka vypadat asi takto, bez lemu kolem hvězd. Ale žluté lemy s letícími husami se mi nelíbily a bylo potřeba deky zvětšit, takže jsem trošku párala a každou hvězdu olemovala modře a bloky spojila různobarevnými čtverečky. Výsledek je podle mne lepší než původní varianta. Dokonce mi 4 bloky zbyly a taky ty letící husy, z toho ještě něco bude, asi další deka :).
This is first version of setting, but the collention A Closer Look by Clothworks was sold out, so I had to use their blue and frame all the stars. I think that the framed version is better than this one, isn´t it? And I still have 4 stars left, maybe for next quilt :)


sobota 12. července 2014

Pešek (rychlý) /Round Robin

Loni jsem se zapojila do šití dvou pešků a jeden z mých závazků přez prázdniny bylo zkompletování a prošití. První už mám hotový. O celém postupu šití už jsem psala zde. Fotogalerie bohužel stále není, tak se pokochejte alespoň výsledným prošitím.

Last year I was a member of two Round robin groups. This is the first RR quilt, finally finished! 
Zkoušela jsem volné prošívání trochu jinak, tady je detail, snad je něco vidět. Musím říct, že i přes husté prošití je deka ohebná a měkká, což bude asi tím, že většina použitých látek je zahraničních.

I´ve tried FMQ again, but new design. Here is the detail.
P.S. Throwback Tursday at Míšin patchwork

pátek 11. července 2014

Další kulaté polštáře / Round cushions

Mamka už u mne dlouho loudila kulaté polštářky. Měla nevyužité náplně kruhového tvaru a vzpomněla si na ně, až když jsem si vyrobila svůj kulaťák, o kterém jsem zde už psala. Opět mne inspiroval návod od Aničky a zlikvidovala jsem nějaké starší příze z Toptexu. Háčkování u televize je rychlé, měla jsem hotovo za 4 večery, ale ušití povláčků s našitím háčkovaného dílu mne tedy opravdu nebaví :). Barvičky jsou na mne trochu mdlé, ale mamce se do obýváku hodí výborně.

I´ve made two round cushions for my mother. They are similar to mine one posted here. It was a quick project, I need just 4 evenings in front of  the TV, but I hate finishing - I am used to sew the pillowcase and than fix the crochet front on it by stiches round the edges. The colours are too tender for me, but they fit to my mum´s living room.
A zde oba vedle sebe na gauči.

úterý 8. července 2014

Plány na prázdniny / WIP

Naplánováno toho mám opravdu hodně a před sebou měsíc a půl prázdnin. Po týdenný aklimatizaci dorazily objednané látky a já jsem dokončila seznam. Vím, že určitě všechno nestihnu, ale aspoň mám trochu přehled.

I have huge plans for my month and half hollidays. Fabrics are here so I´ve made the list. It´s very funny, because I´m sure that it´s really mission impossible. But just for the record. here it is:.

1. Dvě deky pro mamčinu kamarádku - spěchá !!
Two quilts for my mum´s friend - hurry!

2. 12 polštářků pro deváťáky
12 pillows for each child of my last class

3. Pro Dominika (Deky z lásky) - čekám na bločky
Love quilts project for Dominik - waiting for blocks

4. Modrá deka pro mimino holku (pro Editu)
Baby girl quilt in blue - for my friend Edita´s first baby

5. 2 x pešek (loudavý i rychlý) - prošití
Two round robin quilts from last year - quilting and biding

6. Tašky - asi milion, zájemců je hodně :)
Many bags :)

7. Srubová deka (bloky čekají na sešití už 3  roky..)
Log cabin quilt - blocks are waiting for setting almost 3 years :)

8. Hexa vločka
Hexagon snowflake

9. Obr hexagonový přehoz na dvojpostel (stačí prošít!)
Hexagon queen size quilt - my UFO from 1997 - needs quilting

10. Deka Dear Jane - alespoň pár bločků udělat!!
Few blocks for my Dear Jane quilt

11. Dokončit podzimní deku
Autumn quilt - what about changing the setting ??

A zde fotky rozpracovaných projektů. Na koci prázdnin zrekapituluju, co jsem stihla :)
And here are some pictures.



Linkong up with Finish-Along-Guarter-3 and WIP-Wednesday




sobota 5. července 2014

And sew on... BOM

Před výstavou jsem honem dokončovala nástěnný obraz šitý na papír, který pod názvem And sew on... publikovala Kristy na svém blogu quietplay v roce 2013 jako BOM - block of the month. Zaždý měsíc zveřejnila jeden blok, který byl v aktuáním měsíci ke stažení zdarma. Docela se mi i dařilo termíny dodržovat. Nejvíce času mi zabralo prošití (ručně ve švech) a olemování. Letos má Kristy BOM s tematikou retro kuchyní Sew Kitschy.
Jelikož smyslem And sew on... bylo postupně se v šití na papír zdokonalovat, používala jsem výhradně zbytky látek, nic nového jsem nekupovala. A zde je obraz v celé své kráse, budu ho mít v šicím pokoji (až si ho uklidím a manžel navrtá poličky :).
Here is the result. It is BOM  And sew on... by Kristy at quietplay . I made the blocks in 2013 but they had to wait for quilting and binding. I´m happy to finish it just before our guild exhibit. I´m going to hang it in my sewing room after fixing some shelves. All the block are from scraps and old fabrics.

čtvrtek 3. července 2014

Věšák na šperky

Tento věšák na náušnice jsem už dlouho chtěla, teďjsem měla čas si ho vyrobit. A taky jsem při uklízení konečně našla starý rám z rozbitého obrázku. Výsledek vypadá takto, ale náušnice tam zdaleka nejsou všechny !
Výroba je jednoduchá - porřebujete jen rámeček, látku, bavlněné krajky a překližku nebo lepenku (já použila lepenku z krabice).
Nejdříve jsem rámeček natřela na bílo. Starší paličkované krajky jsem našila na látku a tento polotovar nalepila na lepenku a vložila do rámečku. Ještě uvažuju, že do spodního rámu navrtám očka na pověšní náhrdelníků, ale pak to bude chtít pořádnou skobičku :).

úterý 1. července 2014

Fotky z výstavy

Mrkněte na fotky z naší výstavy, najdete je zde.

 
Jinak se o prázdninách rozhodně nenudím, už jsem přeskládala nábytek v obyváku, vymalovala (resp. ošudlala vymalované stěny, aby vypadaly vintage:)) a momentálně chystám seznam toho, co mám ušít přes prázdniny.
Moc se mi líbí blogy o bydlení, u nás to stále není podle mých představ. O to větší radost mám z té stěny. A chtělo by to nové barvičky - tyrkysová na léto a taky by se mi líbila tmavě fialová.