pondělí 2. září 2019

Taška na žehličku

Tahle taštička patří k výrobkům, které byste vůbec nepotřebovaly, kdybyste nedělaly patchwork. Ani by vás nenapadlo po něčem takovém toužit. Ale pokud jezdíte na šicí akce a odjíždíte jako já s vlažnou žehličkou v ruce, tak prostě takovou taštičku musíte mít!
Ušila jsem ji jedno odpoledne a noc koncem prázdnin, když mi připadalo, že jsem vlastně nic přes prázdniny nenašila. Začalo to sešíváním proužků z okrajů látek, aby se zásoby ztenčily.  Protože jsem likvidovala všechny možné výztuhy, látka byla tuhá a švy už nešlo prošít, začišťovala jsem vevnitř vše proužky látky. Na horním víku je držátko, otvírání na zip.
Pohled dovnitř, na dně je teflonová látka.

Stříhala jsem velkoryse, jak je mým zvykem, takže to výsledné taštičky se vleze hóodně velká žehlička. Dnes jsem taštičku předváděla děvčatům z klubu a užily jsme si přitom hodně legrace.  padalo hodně návrhů, co se k žehličce ještě vleze - kromě látky a nůžek prý i flaška rumu :). Také jsme vyzkoušely varianty "elegantní klobouk" a "opravdu originální tašky na PPM". Ale já to vymyslela - ušiji si ještě malou podložku na žehlení s teflonovou vrstvou a tu vždycky ji složím k té žehličce, aby bylo vše pohromadě.

2 komentáře:

  1. Jo jo, pocit, že šiju něco, co normalní člověk vůbec nepotřebuje, dost dobře znám. Ale sama vidíš, že možností využití je hodně. J.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A hlavně jsme se všechny zasmály. Já jsem povaha, že místo abych to schovala, tak se pochlubím, aby byla sranda.

      Vymazat