pondělí 17. prosince 2012

Vánoční patchwork / Chistmas table runners

Přes víkend všechna práce musela jít stranou a já jsem intenzivně pracovala na dárečcích. Ušila jsem několik hvězd (Ohio star) a zkombinovala je do dalších vánočníh běhounů. Nejvíce spěchal ten pro švagrovou a bráchu na jejich dlouhý stůl.
All the weekend I was working on some christmas gifts - ohio stars table runners. This one was finished yet and it´s for my brother and his family.
Tady je detail prošvání a vidíte lépe i krásné látky od mody, koupené v obchůdku beletfabric.
Here is the detail of free motion quilting and you can see moda fabric too.
No a další dva jsou v různé fázi rozpracovanosti, budou to dárečky pro kolegyně do práce.
These two aren´t finished yet, They are for my colleagues.



2 komentáře:

  1. Pěkné, byčejná hvězda z Ohia a jak jí to v Čechách sluší. Děkuji za všechny milé komentáře, pokud si do profilu přidáš e-mail, budu reagovat rychleji a k věci. Třeba Tvůj rozpadený přehoz na pohovku - pokud je dobře prošitý, měl by držet, ale od minulého týdne měním častěji deky na pohovkách - pro jistotu. Velikost dílku u letících hus z jednoho velkého a čtyř malých čtverců je velmi jednoduchý. Stačí se zamyslet nad výsledným řezání a zjistíš, že velký čtverec skončí rozřezaný úhlopříčně na 4 trojúhelníky. Takže se přidají 1.75 cm na každé straně. Pro husu 10*5 cm potřebuješ 1* čtverec 13,5 cm a čtyři 7,5 cm. V inches Ti to neřeknu. Výhoda těch pravítek je, že řežu z pruhů 6,5 cm vše, co má mít rozměr 5 cm. Pěkné Vánoce.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S tim přehozem jsem asi udělala vícero chyb, byl prošitý řídce a použila jsem látky z košil ze sekáče a jedna prostě byla už moc opotřebovaná. Snad někdy opravím, nafotím... A ten mail mám jak na profilu bloggeru, tak google, ale je to jakýsi "alias", abych si to lépe zapamatovala a někdy to dělá problémy při zpětném ověření.

      Vymazat