neděle 15. září 2013

Deky z lásky - Anetce / Love quilts

Moje druhá deka do projektu Deky z lásky.  Tato byla pro Anetku, více si můžete přečíst zde. Dostala jsem jednotlivé obrázky od různých švadlenek a vyšívaček a udělala z nich deku.Tentokrát jsem použila látky ze svých zásob.
Jednotlivé obrázky jsem olemovala a pak přidala okreje s větrníky. Tím mi deka opět "nakynula" a je větší než zadaná velikost, ale myslím, že to nevadí. Světle růžové větrníčky v lemech jsem ještě prošila červenou perlovkou, aby byly výraznější a deku jsem hustě prošila.
Musím se přiznat, že šití těchto charitativních dek je pro mne něco jako terapie. Jak přízemní se mi zdají problémy s mými dětmi! Držím pěsti všem nemocným a postiženým dětem i jejich rodičům. A doufám, že tato potěší Anetku i její rodiče.

This is my second quilt for Love Qults here in the Czech Repblic. Sewing this quilts it´s a kind of therapy for me. I hope that Anetka and her parents will like it.

20 komentářů:

  1. Je krásná a určitě moc potěší! Nevadí, že "nakynula", aspoň se bude moct pořádně zachumlat třeba i s rodiči :)
    Jola

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za pochvalu, mám z ní taky radost, někdy je to těžké, zkombinovat obrázky, aby ladily.

      Vymazat
  2. Věruš je nádherná, naprosto fantasticky krásná!!
    Ajka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc, na fotce se trochu ztratí ta kytičková látka. Jsem ráda, že se i tak líbí.

      Vymazat
  3. Vierus, si sikulka Anetka sa urcite potesi :) netusila som ze si jedna z nas vceliciek :))
    pekne popoludnie
    mirka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky Mirko, nejdřív jsem vyšívala, teď jsem šila už druhou deku. V říjnu se chystím na Včeličkování, těším se, že se potkám s dalšími šikulkami.

      Vymazat
  4. Vierus, ja verim ,ze raz sa aj ja dopracujem aspon k jednej decke..zatial som zacala len s blockami a dufam,ze sa na niektorej stretneme :)) tesim sa ,ze som nasla dalsiu vcelicku ... aky mas nick na Dekach???? aby som Ta vedela vykukat :) ja prispievam pod nickom Alohe ...paaaa krasny vecer

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Můj nick je VERPA (z Blanska), ale vše pro deky mám tady na blogu, stačí zmáčknout štítek "deky z lásky" v pravém panelu.

      Vymazat
    2. Jeeeeeeeej tak uz viem ..super, uz som prestudovala aj tu ...si sikulka a som fakt rada ze som poznala dalsiu vcelicku teba a Jamalku ta je tiez moc, moc sikovna mate moj obdiv holciny sikovne :)!!!

      Vymazat
  5. Deka je krásná! Anetka pod ní ucítí spoustu lásky od hodných lidí, kteří jí pro ní vyrobili. Je to úžasný projekt.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky Jani, zrovna před chvílí jsem si četla přeposlaný mail s poděkováním od maminky Anetky a jsem úplně dojatá. Jsem ráda, že jsem do toho opět šla.

      Vymazat
  6. Deka je krásná. S velikostí bojuju vždy, naštěstí jsou už obrázky menší. Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Janičko, děkuju moc. Tvoje deky jsou pro mě naprosto úžasné a nedostižné. "Studovala" jsem je nejednou a vždy mě inspirují.

      Vymazat
    2. Nee, to já mám pocit, že jste mnohem lepší než já. Lukáškovu mám tak divokou, že na mašinkové mne ani nepoznáš,až jsem to s tou jednoduchostí přehnala. Takže když o tom tak přemýšlím, abych se přihlásila na další deku, abych se mohla zase vyblbnout. j.

      Vymazat
  7. Deka je moc krásná a veselá. Je to určitě někdy složité, ty různorodé obrázky sladit v jeden celek.M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, vždycky je to o kompromisu, při první dece jsem to děsně prožívala a některé bloky ještě dovyšívala, aby se to k sobě líp hodilo. Tady byla výhoda, že byly některé bloky do páru.

      Vymazat
  8. Ahoj, deka je moc krásná a máš můj obdiv, že tohle všechno ještě i při ostatním stíháš a děláš radost jiným. Katka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky Katko, už jsem to říkala, že to je práce ze srpna, ve školním roce už bych to nedala :)

      Vymazat
  9. Věruško, Tvé deky jsou krásné a úžasně prošité. Jsi moc šikovná a jsem moc ráda, že šiješ pro Deky z lásky. Děkuju Ti.

    OdpovědětVymazat