středa 11. září 2013

Růžové deky pro panenky / Pink doll quilts

Nějak mi "přetékala" krabice růžových odstřižků. Začala jsem je trochu třídit a bylo tam několik proužků. Takže vznikla první dečka pro panenku, rozměry 49 cm x 37 cm:
My box of pink scraps was full. I started to sort it and there was some stripes. So here is the first doll quilt:
Při sešívání proužků jsem sešila i pár čtverečků a pak už mi bylo líto nepokračovat. Vznikla druhá deka, rozměry cca 43 x 33 cm:
While I was sewing the strips together, I was sewing some squares and rectangles. It liked it and kept sewing ... and here is the second doll quilt:


No, a nakonec jsem sešívala pidikousky, aby byla dečka i pro barbínu, rozměry 16 x 27 cm
And finally, ther was some tiny pices, so here is the barbie doll quilt:
Větší deky poputují k novým majitelkám, tu nejmenší si Zuzka zabavila pro svoje barbíny a prý je to málo, potřebuje ještě další :)

6 komentářů:

  1. Jeeeeeejdajenku to je roztomile si sikulka a urcite tym potesis male slecny :)
    krasny podvecer
    Mirka
    Vierusko dnes dokoncujem balicek pre Teba ,pisnem Ti ked bude na ceste :)

    OdpovědětVymazat
  2. Nádherné dečky!! A také se mi moc líbí Tvé prošívání. Asi bych si měla konečně pořídit quiltovací patku a trénovat a trénovat :) Ten výsledek opravdu stojí za to :)
    Krásné dny, Jola

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za pochvalu. Důležitější než patka je vypnutí "zoubků" která podávají látku zespodu. Když jsem zjistila, že to můj stroj má, tak jsem byla šťastná jak blecha.

      Vymazat
  3. Moc pěkné deky pro panenky! Před nadcházející zimou se jim budou hodit... Mohu se zeptat, co jsi dávala dovnitř? Zuzanka má rozešitou jednu pro barbínku, ale bojím se, že i když tam dám ten nejslabší vatelín, tak to na panence bude trčet...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, s takovým prošíváním to fakt je "trčavější" bez ohledu na tloušťku vatelínu. Pokud chceš spíš duchnu, tak doporučují zahraniční jemnější látky a prošít řídce nebo ručně.

      Vymazat
    2. Moc děkuji za odpověď - zkusím něco vymyslet...

      Vymazat