pátek 31. ledna 2014

Červený nástěnný quilt / Red Wall-hangigng Quilt

Poslední z červenobílé (tak trochu vánoční) série je tento závěsný quilt. Už skoro rok jsem přemlouvala manžela, aby mi nad jídelní stůl přivrtal poličku. Nakonec to zvládl přes vánoční svátky a já se hned pustila do šití. Mám představu, že quilty pod policí budu obměňovat podle ročních období nebo svátků. Ten červenobílý vánoční jsem dokončila až teď. Opět jsem využila své zásoby červenobílých čtverečků o vělikosti 8x8cm a do středu umístila čtyři friendship stars. Prošílala jsem opět volně a lemovala kanafasem střiženým nakoso.
Za zmínku snad stojí způsob zavěšení pod policí. Mám to i v ložnici. Police vyrobí manžel z desky a "elka". Po natření a přišroubování ke stěně prostě prostrčím tyčku prázdným místem u "elka". Protože quilt je užší, ještě jsem na tyčku po obou stranách zavěsila srdíčko. Fotka to vysvětlí lépe, takže tady je detail. Snad se tento nápad bude někomu hodit.
This is my firs wall-hangigng quilt for a dining room. My husband made a shelf and you can see the deatil of a very easy way of hangig.

9 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. Díky moc, já jsem se u tebe pobavila u skvělé reportáže o motorové pile.

      Vymazat
  2. Krásné. :-) A ten svícen na poličce je taky super. Lenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc. Svícen je manželovo věno :) Nejdřív jsem ho nesnášela, ale poslední dobou jsem ho vzala na milost.

      Vymazat
    2. Teda ten svícen, ne manžela :))))

      Vymazat
  3. Věruško, máš to nádherné jako vždy. Hezký večer Anny

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc, Aničko. Myslím, žes mě přechválila :).

      Vymazat