neděle 23. března 2014

Jarní háčkované čepičky

Zuzka potřebovala jarní čepičky a tak vznikly rychle tyto dvě - materiál je kombinace staré bavlněné Poly a zbytek žíhané příze, co mi zbyla z pletených ponožek.
Nejdříve jsem uháčkovala tuto, střídala jsem 3 dl. sloupky a 1 řetízkové oko, v další řadě 3 dl. sl. pod řetízkové oko předchozí řady. Sudé řady ponožková příze, liché bavna.
A protože mi zbyl materiál, vznikla ještě jedna čepice. Tentokrát jsem obě příze dala dvojitě, a zvolila volnější vzorek. Nakenec ještě zbylo i na kytičku.
Sama jsem zvědavá, kterou bude nosit častěji :).


10 komentářů:

  1. Krásné čepičky - naše Zuzka by byla nadšená, ale do této disciplíny jsem se ještě neodvážila pustit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc, je to opravdu jednoduché, já už háčkuju od oka a vždy zkouším na hlavě.

      Vymazat
  2. Odpovědi
    1. Díky, naštěstí Zuzce sluší všechno a chce to nosit.

      Vymazat
  3. krasna modelka a jedna cepicka krajsia ako druha ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc, jsem ráda, že se Zuzanka aspoň na jedné fotce trochu usmívá. Schovává zuby, ještě nemá obě jedničky, takže většinou je z toho takový škleb.

      Vymazat
  4. Věrko, moc hezké čepičky, obě. :-) Prosím, co to je za vzoreček na té druhé s tou kytičkou? A ta růžová ji úplně rozsvítila. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc, je to vždy 1 dl sl. a 1 ř.o., ale ty dlouhé dlouply jsou pod ř.o. předchozí řady, takže je to vlastně stejné jako ty vějířky nahoře, ale ne 3 dl.sl., místo prostředního je ř.o. Snad je to trochu vidět na fotce. Při pletení tou dvojitou přízí jsou tam docela dírky, je to spíš letní model.

      Vymazat