neděle 6. dubna 2014

Velikonoční zajíci / Easter Bunnies

Dnešní příspěvek je o látkových hračkách, které jsem šila jako dekoraci na Velikonoce. Spoustu zajíčků jsem rozdala, nabízím je i na Fleru. Střih jsem vymyslela sama, ale inspirovala jsem se jednou starší hračkou. Mám různé barevné varianty, ale nejvíce se mi líbí tyto trojčata (stejná látka ve třech různých barvách):
Zde je králíček romanticky růžový kytičkový na věnečku. Tuhle dekoraci budeme mít doma, ale mamka si podobnou dala i na venkovní dveře.
Základ je polystyrenový věnec a chundelatá příze - bohužel měli už jen poslední klubko. Z příze jsem upletla na velkých jehlicích dlouhý obdélník a poslední řadu uzavřela spletením s 1. řadou. Zniklý kruh jsem přiložila na věnec a sešila. Pletenina se krásně natvaruje. Můžete použít i jakoukoliv jinou zelenou přízi a na tento základ prostě připíchnou špendlíčky sezóní dekorace. Nebo přistehovat :).

A ještě jednu drobnost na závěr. Od r.1993 se podle nových pravidel píšou názvy svátků Vánoce a Velikonoce s velkým počátečním písmenem. Více např. mojecestina.cz.


5 komentářů:

  1. Hezcí zajoši a ten věneček vypadá zajímavě. Vůbec bych neřekla, že je opletený. :-) Ještě musím pochválit tašku z minulého příspěvku, super. :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Zajíčci jsou krásní, a věneček - super nápad :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc, nejvíc mě těší, že si s nimi harje Zuzka a na věneček aranžuje taky ona. Jednoho zajocha tajně pronesla v aktovce i do školy.

      Vymazat
  3. Jeeeeeeeeej to je miluckeeeeeeeeeee♥♥♥.
    mirka

    OdpovědětVymazat
  4. Nádherní zajoši :o) a věneček super nápad :o) Martina

    OdpovědětVymazat