středa 11. června 2014

Zelená deka / Green Baby Quilt

V poslední době šiju opravdu hodně, jen nestačím vkládat. Dnes budu kamarádce předávat deku pro mimino. Bude to kluk, ale Jana chtěla genderově neutrální zeleno-žlutou kombinaci. Když jsem do svých zelených látek střihla, měla jsem trochu obavy, barvy jsou hodně výrazné, žádné pastely, ale Janě se top moc líbíl, tak jsem deku dokončila. Aby bylo poznat, že je pro mimčo, vložila jsem čtverečky s dětským motivem zvířátek (zbytky starší látky z mých zásob), které jsem olemovala žlutou. Výsledek je zajímavý, i když se vlastně jedná pouze o kombinaci čtverců. Je to už několikátá deka v podobném stylu, ale co nadělám, prostě srapy miluju!
Zde detail zvířátka a prošití.
Today it´s time for another baby quilt. It´s for my friend Jane, actually for her first baby. It´s a boy, but she wanted the gender  neural quilt in bright colours - green and yellow. I decidet to add yellow border to old baby motives from my stash and I love the result. My square quilts are quite similar, but what can I do? I love scraps and no matter that I pieced just the squares, the quilts are great!

8 komentářů:

  1. Miluji zelenou! Miminku v ní bude určitě nádherně... Krásná práce.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc. jsem ráda, že budoucí maminka byla nadšená, já si spíš dělala legraci, aby mimčo ty barvy moc nerozdivočily.

      Vymazat
  2. Odpovědi
    1. Díky moc, v UK jsem si nekoupla z PW vůbec nic. V obchodě jsem držela v ruce asi 5 knížek ve stylu "základy" a uvědomila jsem si, že vlastně potřebuju spíš knížky o projektech, jako má Bonnie nebo od Sarah Fielke. Časopisů bylo naopak hodně, ale žádný mne neuchvátil. Chtěla jsem se rozmylset, ale pak už vůbec nebyl čas zajít do obchodu. To víš, když musíš hlídat, aby se žádné dítě nestratilo... Chystám se ale o prázdninách do Prahy, tak snad si něco koupím tam

      Vymazat
  3. Moc pěkná deka. Kamarádka bude mít z dárečku určitě radost. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za pochvalu, byla nadšená. Je to moc fajn pocit, když někdo obdivuje prošití a vůbec nechápe, jak se to dělá.

      Vymazat
  4. Věruš to je krásná barevná kombinace:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc, jsem docela překvapená, kolik mám na tu kombinaci pozitivních ohlasů, pro mimčo bych to samotná takto nezkombinovala.

      Vymazat