pátek 3. dubna 2015

Jarní ubrus s tulipány

Tak jsme zase v klubu něco zkoušely. Bylo to šití obloučků metodou skládaného patchworku. Opět jedna z věcí, kterou jsem si říkala, že do ní nikdy nepůjdu. Známou autorkou je Annette Ornelas a děvčata na Dámě říkají těmto obloučků podle ní Anetky. Obrázek tulipánků jsem našla na netu, trošku jme si ho přizpůsobily a já pro jistotu šila z českých látek. Čtvereček jsem dělala  4 x 4 palce. Přestože se v některých švech prošívá 6 vrstev, výsledek mne příjemně překvapil. Posuďte sami:
S prošitím jsem si pak vyhrála. Nekteré návody doporučují založit projúhelník a prošít hned po kompletaci topu, jiné až během prošívání všech tří vrstev sendviče. Já to udělala hned na topu, protože jsem byla zvědavá na efekt křivek, ale pak jsem musela prošívat docela hustě. Zato jsem se procvičila :). Protože jsem zbrklý a neklidný člověk, šila jsem  bez předkreslení, ale nepravidelnosti mi nevadí. I tak to bude krásný ubrus.

Ostatní děvčata z klubu zkoušela menší čtverečky a tak neprošívala tak hustě, na jejich výsledky mrkněte opět na rajče. Běhoun Věrky T. je opravdu nádherný.

10 komentářů:

  1. Věrko, to je nádhera. Budu muset doporučit děvčatům a v klubu také vyzkoušíme. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty už jsi ten skládaný dělala, tak víš, jak na to. Určitě to zkuste, všem se povedly, i když jsme je dělaly poprvé.

      Vymazat
  2. Věrko, nádhera. Ještě nikdy jsem anetkový patchwork nezkoušela, ale láká mne to čím dál víc... Skvělé prošití.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky Jani, klidně vyzkoušej, návody byly i v některé švadlence i Diana Patchwork, jen doporučuji jemnější látky, ne ty tuhé.

      Vymazat
  3. Deine Tischdecke sieht wunderschön aus in diesen frischen Fühlingsfarben. und sie paßt richtig gut zu dem bevorstehenden Osterfest.
    Liebe Grüße
    Barbara

    OdpovědětVymazat
  4. Věruško, tak ten se ti fakt povedl. Je naprosto luxusní. Přeji ti krásné svátky Anny

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Anička a také přeji veselé Velikonoce

      Vymazat