středa 24. února 2016

Peněženka / Organizér

Peněženka byla na mém seznamu už dlouho. Chtěla jsem si ji vyzkoušet, ale dlouho jsem váhala. Už koncem roku měla kamarádka Eva na výstavě menší harmonikové peněženky a přesvědčila mne, že šití je velice jednoduché. Tak bylo rozhodnuté, že si ji zkusím na společném soborním šití  a Eva mi kdyžtak poradí.
Rozhodla jsem se pro návod na větší peněženku podle Bellet. Pořád jsem zkoušela poměřovat s mojí vlastní, ale nakonec mi vyšla úplně obrovská peněženka, tak jsem ji překřtila na organizér. Je nejenom velký, ale i tlustý. Netuším, jestli je to používáním Ronoplastu, ale prostě šitá peněženka je tlustá i prázdná :).
Použila jsem zbytky látek z rámečkových taštiček a musím říct, že ta modrozelená kostička od Makower je fakt úžasná a krásně se kombinuje s jednobarevnou látkou, v tomto případě s tmavě modrou. Peněženka/organizér má rozměry 14 x 23,5 cm a zapínání na magnet.
Takto se otevírá:
Zipovou přihrádku na drobné jsem chtěla jen jednu a měla jsem připravený krásný tmavomodrý metrážový zip. Bohužel se rozjížděl, a tak jsem ho v průběhu šití vyměnila za normální zip, sice hnědý, jiný jsem s sebou neměla, ale nechtěla jsem riskovat. Na vnitřních stranách jsou kapsičky na karty (to je ta světlejší látka), celkem se jich tam vejde 12.
Hned mne napadlo, že takto obrovskou peněženku budu používat jako organizér na doklady na dovolenou. Vejdou se tam krásně pasy, kartičky pojištěnce, občanky a třeba i nějaké peníze.




9 komentářů:

  1. Jééé, Věro ta je moc pěkná.Já si koupila popis u Ajky, ale také stále ještě váhám. Marie

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, spíš je pěkná výběrem látek, ale moc děkuji. Na hromadnější výrobu se nechystám, ale zkusila jsem si to. Látkové peněženky jsou opravdu objemnější a nepraktické kvůli ušpinění. Jsem překvapená, že se najdou kupci, je to navíc i pracné a cena pak vyjde docela vysoko.

      Vymazat
  2. Věruš, povedla se moc, já ji šila podle Bellet dvakrát a obě mi tak leží, výsledek nic moc, ale když tu mám vnučku, ráda s některou chodí nakupovat :-))Pěkný den ♥ Hana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mám pocit, že některé věci jen zkusím, ale třeba se k nim později zase vrátím

      Vymazat
  3. Tedy tak ta se povedla :o) Měj se hezky.Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc. Jak si vezmu větší tašku, tak ji budu snad i nosit :). Nebo na tu dovolenou.

      Vymazat
  4. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  5. Fascinuje mě, jak dokáže být někdo tak šikovný. Já jsem ráda, když manželovi zašiju roztrhnuté kalhoty :-D . Peněženku bych si rozhodně ušít nedokázala. Já mám už skoro rok černou koženou peněženku , tak mi snad ještě chvíli vydrží. Na peněženky jsem hodně náročná, jen tak nějaká se mi nelíbí :-D .

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak kožené peněženky přecejen něco vydrží. Já například jednu měla skoro 10 let. Sama jsem pomalu nevěřila tomu, že ji mám tak dlouho. Zvenku pořád vypadala celkem dobře, ale bohužel uvnitř už byla roztrhaná a začaly se mi v ní ztrácet mince, tak jsem ji před časem byla nucena vyměnit za novou.

      Vymazat