neděle 10. dubna 2016

Deka od Annabell - 1. blok

U Marie Králové na blogu jsem našla odkaz na nové stránky Annabell - Aničky, mé "staré známé" z peška. Anička vymyslela nový projekt společného šití. Hned první zveřejněný bloček mi učaroval - podívejte se zde. Aplikace jsem vlastně nikdy pořádně nedělala, ale nechala jsem se zlákat. V neděli jsem ráno nemohla spát, tak jsem začala aplikovat. Tak mne to chytlo, že mám první bloček hotový i s vyšitými částmi.
Anabel sice návod bude postupně uveřejňovat v centimetrech, ale hned mi bylo jasné, že budu šít v palcích. Pro vaši představu - malý čtvereček bude mít výslednou velikost 3 x 3 palce, před sešitím 3,5 x 3,5 palce a  blok na obrázku má velikost 9,5 x 12,5 palce . Deka sice bude menší, ale bude se mi to krásně počítat. Na plánku jsem si už vybarvila, co mám hotové :). Ještě mi chybí 4 čtverečky nad panelem, pořád nejsem rozhodnutá, jestli jen nastříhám čtverečky nebo udělám nějaké PW pidibločky.
Už se těším na fotky bloků ostatních děvčat, kromě Aničky bude šít určitě i Marie a třeba se ještě připojí i některá z Vás. Informace na Aniččině blogu 
A ještě jedna fotka z 18.4., takto vypadá bloček s našitými čtverečky. Přidala jsem trošku žluté barvy:

4 komentáře:

  1. Věrko, moc pěkné. Já zatím vybírala a prala látky. Doufám, že to v dubnu stihnu.M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc, Maruško. Rozhodla jsem se, že budu šít z kvalitních pw látek a nelituju, moc hezky se z nich v ruce šije. I když teda to mám trošku šišaté :), ale určitě se budu každý měsíc zlepšovat.

      Vymazat
  2. Ahojky, ti jsou nádherní :-).. a musím uznat, že jsi rychlík a straaaašně moc šikovná ;-).. já teprve začínám. Mám připravené jak zahraniční látky, tak i české, tak jsem moc zvědavá, co se z toho nakonec vyklube :-).
    Omlouvám se, že jsem nepísla dřív, byla jsem na Slovensku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc, už mám našité i čtverečky, o víkndu přefotím a pošlu. Zatím se mi to zdá takové slaďoučké, uvidíme, jak se to bude vyvíjet dál. Ale hci dodržet dívčí barevnost bez modré, tak uvidíme. S tou rychlostí - já mám rozešitých tolik věcí, ale ten obrázek byl tak hezký, prostě jsem musela :))

      Vymazat