pátek 12. srpna 2016

Džínový potah na sedačku

Dnes jsem konečně nafotila v červnu dokončený potah na sedačku. Tedy sedačku... máme obrovský rohový gauč, abychom se tam všichni pohodlně vlezli, táta samozřejmě vleže. Gauč byl výhodná koupě, ale bohužel má světle žlutý potah. Poslední tři roky jsem sbírala všechny staré rifle a postupně dokupovala další v sekáči (zejména když byly závěrečné výprodeje kus za 10,- Kč). Sešívala jsem postupně do řad, pruhy jsem řezala podle patchworkového pravítka, jsou tedy 15 cm široké.

Výsledek vypadá výborně, ale gauč působí trošku tmavě, byli jsme zvyklí na tu světle žlutou. Ale zvykáme si. Na sedačce teď krásně vyniknou háčkované polštáře s bílým okrajem. V rohovém díle a na boku jsou díly s kapsami na ovladače.
Žádný střih jsem si nedělala, jen jsem rohové a krajové díly špendlila a opakovaně přikládala. Ještě mám v plánu riflové podsedáky na židle do jídelního koutu. Tak co, stála ta práce za to? Myslím, že gauč nám alespoň 5-10 let ještě vydrží a pak můžu použít ty rovné díly přehozu třeba na jiný projekt.

16 komentářů:

  1. Ten potah je naprosto dokonalý :-))Škoda, že se tomu šití stále vyhýbám :-)Krásný víkend přeji :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Odpovědi
    1. Díky moc, doufám, jen toho řezání a stříhání bylo hodně, to bylo horší než sešití.

      Vymazat
  3. Ta to je teda mega projekt. Jsi dobra, ze jsi to dokoncila.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, taky se divím. Kdysi jsem měla rozešitý potaz na křeslo ze čtverců, ale ten skončil při stěhování v kontejneru.

      Vymazat
  4. Věruško, potah je úžasný a té práce. Jsi šikulka.
    Hezký večer IVA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc za pochvalu. Tím, že jsem na tom pracovala postupně, tak mi to ani nepřijde, v jednom zátahu bych to ušít nedokázala. Taky rifle jsem dokupovala postupně, naráz by mi bylo líto těch výdajů, takto jsem vždycky ve výprodeji dotáhla domů za stovku 10 riflí a na chvilku mi to vyšlo.

      Vymazat
  5. Vypadá to zajímavě. A muselo to dát spoustu práce.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc. nejhorší fáze bylo závěrečné sešití tří velkých částí, byly už hodně těžké, musela jsem to šít na velkém jídelním stole.

      Vymazat
  6. ha, to je úlet ! :-) Ale dobrý, Věrko. Už se těším na příští potah z hexagonů.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsi mne, Evi, rozesmála... ano, jsem dostatečně šílená. Už jsem přemýšlela nad La Passione, ale to by byl plán na dvě pětiletky s šílenou spotřebou látek, které je třeba nakoupit předem. Takže nic, leda nějaká hexagonová scrapovka :).

      Vymazat
  7. Odpovědi
    1. Díky moc, jsem ráda, že se potah líbí a mám tolik ohlasů.

      Vymazat
  8. Yes, totally worth it! I love the pockets for the remotes.

    Could you wash it in a commercial washing machine, or is it too heavy? Anyway, great job!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Thank you very much. Yes, it´s big and heavy and I´ve planned to rip it out, and wash 3 parts separately. Anyway it´s dark and isn´t necessary to wash it often :)).

      Vymazat