středa 7. září 2016

Polštáře s koňmi

Dokončila jsem polštářky, které čekají na Fleru na svého majitele. Panely jsem měla již delší dobu, jsou na nich krásní koníci v zimní krajině, barevné ladění je modrohnědé. Panel jsem olemovala látkou se vzorem dřevěných latěk a ze stejné látky je i zadní díl. Zapínání je na dva knoflíky. Nevím, jak vy, ale já vysloveně nemám ráda "obálkové" či "hotelové" zapínání, což je v podstatě jen dvě látky přes sebe. V rodině, kde se o polštářky na gauči všichni opírají a normálně je i používají se to neosvědčilo :).
Takto vypadají polštářky s výplní. Barva neklame, ta modrá je opravdu moc hezká, až do tyrkysova.
Na panelech jsou vždy dva podobní koně, ale zrcadlově obrácení. Pro srovnání jsem na fotku dala vždy jeden bez výplně a druhý s výplní, abyste mi věřili, že jsou kraje rovné :).

A ještě detail zapínání, jak ho šiju já. Fotka je trochu přesvětlená, ale zase je poznat ten vzor latí:

2 komentáře:

  1. ... pěkné polštářky, určitě si brzy najdou nového majitele. Také jsem postupem doby dospěla k zapínání na knoflíček/knoflíčky - učila jsme se na blogu u Jamaly.
    Pohodové dny
    Miluška

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za pochvalu. Zkoušela jsem i zapínání se zipem, ale jednou se mi zip kupovaný na metry rozjel a nešlo to spravit.. Muselo jsem ho celý vypárat, to bylo práce.. Ale knoflíky, to je jiná. Když jeden upadne, stačí našít jiný :).

      Vymazat