neděle 20. listopadu 2016

Háčkovaný šátek

K svátku jsem si objednala přízi z internetového obchodu http://www.prizealize.cz/. Moc se mi líbí různé duhové a žíhané příze. objednávala jsem vlastně jen bavlny, ale neodolala jsem a přihodila i tuto zimní Prize-Alize-Angora-gold-batik. Musím se přiznat, že trošku kouše. Pro mne je to ok, ale třeba mamka by šátek určitě nenosila. Naštěstí je vzor vhodný třeba i na nošení přes ramena a barvy jsou opravdu krásné.
Tady je detail vzorku, podle fotky se háčkuje odspoda uprostřed, střídání barev napoví, jak řady jdou.
a takto vypadá šátek zmuchlaný
Návod je podle youtube, zpracovala a namluvila Světlanka, kterou možná znáte: Irská krajka od Světlanky.

Motiv se mi velice líbí a určitě další šátky budou následovat :), jen ještě musím vychytat tu přízi, sehnat mohérovou nekousavou je docela problém, já mám krk hodně citlivý. Máte nějaké tipy?

8 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. Díky moc, Amelie, občas na vás všechny myslím, doufám, že máš dobře ty i děti.

      Vymazat
  2. Věrko, šátek je moc pěkný i ta barevnost je skvělá. Také právě řeším kousavost rozleteného šátku pro dceru. Asi dám na přeponu jinou jemnou vlnu. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc, některé barevnice této příze jsou ještě hezčí, ale ještě jsem nenarazila na přízi typu mohér, která by byla heboučká. A to jsem kupovala i docela drahé, 100% přírodní apod. Příze pro miminka jsou asi sázka na jistotu.

      Vymazat
  3. Krásné barvy - i já jsem se už asi před rokem pustila do tohoto šátku - návod je opravdu výborně připravený... Když ho vidím hotový, měla bych s tím taky pohnout :)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem ho uháčkovala za týden, potřebovala jsem si odpočinout od ozdob 😉

      Vymazat