pondělí 9. ledna 2017

En Provence Mystery

Dnes ukážu výsledek svého snažení po odtajnění všech kroků En Provence mystery. Tím, že jsem změnila doporučené barvy, vypadá výsledek úplně jinak než ostatní deky, hnědá se žlutou jsou hodně dominantní. Nejsem si jistá, jestli se mi to tak libí, ale přešívat nebudu.. nebo jo? Nějaká doporučení nebo rady? Aby se deka více přiblížila původnímu záměru, modrá by měla být tmavší a žlutá bledší. Ale je zajímavé, jak změna ladění dá vyniknout úplně jiným hvězdám, které teď vypadají spíš jako žluté květy.

Today my En Provance Mystery reveal. As I didn´ t follow the colour recomendation, my top looks comletely different. To be honest, I´m not sure if I like it, but that´s my version. The brown and yellow are very dominant. 

Výsledná deka bude mít 3x 4 bloky, takže toto je vlastně jen půlka. Víc jsem toho nestihla. Některé švadlenky  mají už hotovo (ano, Jitko, Američanky asi moc nechodí do práce :)). Mrkněte na link-up k Bonnie Hunter.

The quilt is going to be 3 x 4 blocks, but that is what I´ve done yet. As a mother of thre and full-time job teacher I haven´t got enough time, but I tried to finish it as soon as possible. Others quilters have their quilts almost finished too, chcek on the Bonie Hunter´s linkup

24 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. Thank you very much, I´m still not convinced :).

      Vymazat
  2. Odpovědi
    1. Thank you, it looks so different, I´m not sure to like it :)

      Vymazat
  3. You've gotten a lot done! (Much more than I have!)
    I think you'll like it more when you've quilted it - it really is beautiful and the quilting will bring that out!

    OdpovědětVymazat
  4. Very pretty. I love your choice of colors.

    OdpovědětVymazat
  5. Dívala jsem se u Bonnie na link-up a tvoje tyrkysové ladění vypadá moc pěkně i ta žlutá to pěkně prosvítí. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc, už jsem se definitivně rozhodla, že měnit barvy nebudu, nechám to tak. Pěkné komnetáře mi hodně pomáhají, ale jiné deky se mi líbí víc.

      Vymazat
  6. Věro, nech to tak, budeš mít originální Provance vedle stovky "stejných". Já jsem taky měnila, zprvu jsem byla v rozpacích, ale dnes už jsem smířená s výsledkem (= polotovarem).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc, tys to krásně formulovala, alespoň bude vidět, jak se ten vzor různými látkami proměňuje. Nedávno jsem viděla Allietare ze solid látek a vůbec jsem ten vzor nepoznala. Na pinterestu si dávám různé varianty, moc mne to baví. Představ si, že Jana už má mini verzi kompletní, is prošitím. Nevím, jestli se do galerie na dámu dostaneš, tady je odkaz http://foto.dama.cz/foto.php?f=1209926. Má to krásné a už se těším i na tvoji dýňovou verzi.

      Vymazat
  7. Tohle barevné ladění je trochu jemnější než Bonnie fialová varianta, ale kontrast tam je a vypadá to moc hezky... A nemyslím si, že nestíháš - sama ještě ani nemám dílky z části 7 (a to jsem doma s nemocným synem)...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc, kontrast je trochu jinde, než chtěla Bonnie, ale Jitka mi to krásně napsala - alespoň budu mít originál vedle stovky stejných. Díky za povzbuzení. Pro mne jsou nejhorší ty V- díly, co šiju na papír a ty hodiny. Ostatní dílky mám už na celou deku.

      Vymazat
  8. Odpovědi
    1. Thank you very much, it´s so different, I´m happy you like it.

      Vymazat
  9. It really is different, Vera, and I like it! So light and sunny, and the dark hourglasses make the sashing stand out, which is interesting. Keep going!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Thank you very much for your support. I like the top after all and decided to finish it.

      Vymazat
  10. Mně se to moc líbí tak, jak to máš. Až bude hotová deka, bude nádherná... Už přemýšlíš nad quiltováním? To já vždycky, jakmile se přehoupnu za půlku deky :-) A pak to stejně udělám jinak:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc, Jani. Zatím mám k prošívání jen jednu myšlenku - už ne meandry. Jsou mi sice nejlépe, ale chci se snažit trošku změnit repertoár a pocvičit se s něčem jiném :))

      Vymazat
  11. Looks absolutely stunning !!! I love your colors combination.

    OdpovědětVymazat
  12. I'm glad to see in previous comments that you have decided to finish it. It will be beautiful!
    I'm surprised you get so much done with three children and full-time teaching.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Thanks you very much. I´ve just posted a photo of my finished top, together with my friends´ones. Unfortunately too late for Bonnies link-up.

      Vymazat