úterý 21. února 2017

En Provence - hotový top

Letos jsem se snažila spěchat, ale stejně jsem společný link-up hotových dek nestihla, vy se ale určitě podívejte SEM.
Moje volby barev je unikátní a přestože jsem vzor dodržela, vypadá deka jinak, než ty ostatní. Ze začátku jsem byla rozpačitá, ale musím říct, že ve výsledku se mi líbí. Ten okraj hodně pomohl. Zelené hvězdičky nejsou na fotce tak výrazné, na okrajích jsem musela kombinovat dokonce dvě různé barvy.

En Provence šila i Jitka, která mne vlastně na mystery šití přivedla, už je to 4 roky a mám 4 mystery deky. Mrkněte k ní na blog ZDE. Jitka mi dovolila použít její fotku, abyste měly možnost pokochat se malou českou galerií :). Píše, že udělala nějaké změny, ale asi jen v barvách.


Úplně první měla hotovo Jana (na patchworkové diskusi na Dámě má nick tobolka). Zvolila menší variantu a do rožku dala malý blok s černobílými čtverečky, zbytek mystery 2015, prý jako takový "private joke". Skvělý nápad, hned se mi Grand Illusion vybavila. Její červené hvězdy krásně vyniknou a červené lemování to dotáhlo k dokonalosti.

A díky komentářům jsem se dozvěděla, že šila i Jitka. Dovolila mi také zvěřejnit fotku, zatím má velkou část topu je nádherný, přesně v originální barevnosti. Moc mne potěšilo, když mi napsala, že vlastně šití mystery objevila díky mému blogu. Více informací blog mamkajitka.

Z českých blogerek ještě šila Iva, ale top ještě nemá, její stránky najdete ZDE.

Víte také o někom, kdo šije s Bonnie Hunter její mystery? Ozvěte se, pošlete fotky.

14 komentářů:

  1. Věrko, deky jsou skutečně nádherné. Každá má své kouzlo.
    Ještě šila Jitka -odkaz
    http://mamkajitka.blogspot.cz/2017/02/blog-post_13.html
    ( Jitka ,co šije společné šití u Aničky )
    Posílám pozdrav. Marie

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc MAruško, už jsem Jitce napsala, vůbec netuším, jak mi to uniklo, myslela jsem, že její blog mám zadaný ve sledování. Díky za info.

      Vymazat
  2. To je nádhera. Jste všechny holky šikovné. Moc vás obdivuji.
    Je opravdu zajímavé, jak použití různých látek zvýrazní vzor pokaždé jinak.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc, Věrko. V průběhu šití jsem i litovala, že jsem si vymyslela jiné barvy, ale nakonec jsem za to ráda a výsledek se mi líbí.

      Vymazat
  3. Teda, to je nádhera!!! Všechny jsou krásné, každá má své kouzlo. Hezký den, Ivana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To se mi právě, Ivanko na těchto dekách líbí, člověk vidí desítky různých variant. Díky za komentář.

      Vymazat
  4. Odpovědi
    1. Thnak you very much. Mine is only the first one, but I´ve found othet BH mystery maniacs in the Czech Republic and they allow me to use photos of their quilts. I´m very happy, it´s a little En Provence galery.

      Vymazat
  5. Odpovědi
    1. Thank you very much, I love this little galery. It´s hard to believe what a journey we´ve done from the finding Bonnie´s webpage.

      Vymazat
  6. I'm glad to see you are all finished! Each one is so unique, too. Jitka changed the sashing, which I really like, but even the difference in colours and fabrics is striking. Well done! Now we have 10 months "holiday" until the next one.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Thank you very much. I really don´t know if change the colours next time :).

      Vymazat