čtvrtek 27. července 2017

Taška z pravé kůže

V mém oblíbeném second handu mají před novým zbožím výprodej, poslední dny kus za 10,- Kč. Takto výhodně jsem asi před rokem koupila pánskou parku velmi nemoderního střihu, zato však z pravé kůže. Teď o prázdninách se snažím redukovat zásoby, takže konečně nadešel čas i na bundu. Nejdříve jsem ji celou rozstříhala a přemýšlela, jestli to vůbec na tašku vyjde. Vyšlo, jen ucha jsem musela nastavit. Dokonce jsem zužitkovala i podšívku bundy. Jen jsem dokoupila kovový zip (80,- kč) a podšívku jsem podžehlila tvrdým decovilem. Taška je jen obyčejný obdélník s odšitými rohy.
Barva je velice zajímavá, taková hnědo černá, některé části jsou trošku jiný odstín, a tak se to blbě fotilo. Na obrázku je vidět, že jsem přední díl sešila celkem ze tří pruhů, vypadá to jako schválně, protože jsem po obou stranách prošila ještě i ve stínu švu.
Tady je druhá strana, je ze dvou kusů.
Zvrchu je vidět zapínání. Ještě by to chtělo prošít tašku po obvodu nahoře, ale mám strach, že by to stroj už nedal, i bez prošití to vypadá dobře a drží tvar.
A ještě malý pohled dovnitř, to mi už nešlo nafotit vůbec, ale snad vidíte, že jsem kromě podšívky zužitkovala i krásné vnitřní kapsy parky, které byly také obšité kůží a se zipem.
A jak se mi šilo? mnohem lépe než s koženkou, také mi při šití materiál voněl. Jestli bude příležitost k podobné koupi, tak nebudu váhat. Snad nikoho neurazím, ale pro mne je hovězí kůže určitě lepší variantou než kůže umělá, o ekologické záteži ani nemluvím, zvlášť když takto zrecykluji už používanou věc.
V zásobách mám i kalhoty z bílé kůže, ale z těch bude taštička malá, snad ji zvládnu ještě v srpnu.

10 komentářů:

  1. Perfektní!!! Moc hezky jsi tašku ušila. Já mám doma bílé kožené kalhoty a na psaníčko či malou kabelke se odhodlávám už dlouho. Bojím se, že ji tak jako ty, já ale nevypracuji. Ještě jednou: hodnotím na 1* Měj se krásně, Ivana.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivi, s chutí do toho! kdybys viděla, jak mám to prošití místy křivé :), ale ve výsledku se to ztratí, neměj obavy.

      Vymazat
  2. Věrko krásná recyklace, já jsem nezkoušela ani kůži, ani koženku, netroufám si, máš můj obdiv. Jitka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za pochvalu. Jitko, mám pocit, že ta kůže se šila lépe než koženka. Použila jsem kráčející patku a moje 20 let stará Toyota to zvládla. Kamarádka suverénně koženku vyztužeje nažehlováním dekovilu přes pečící papír, na to jsem si netroufla, ale jde všechno, obavy jsou zbytečné.

      Vymazat
  3. Tys to konečně dala! Je fakt super! V jednoduchosti je krása!

    OdpovědětVymazat
  4. Povedená taška, využila jsi maximálně materiálu z původní parky.
    Také chválím odvahu postit se do šití kůže. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, Maruško. Jak jsem psala, bunda zabírala místo ve skříni více jak rok, ale snažím se teď likvidovat binec a dala jsem si abstinenci od nákupu nových látek :)).

      Vymazat
  5. Ahoj, Taška je úžasná, recyklaci mám ráda. Nedávno jsem v sekáči nechala krásný kožený kabát, že si už nechci tahat domů zbytečné věci. Když koukám na tvoji nadčasovou tašku, tak mne to skoro mrzí. Krásné dny. Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc. Mrzet tě to určitě nemusí, protože nápadů na projekty je spousta, ale ten čas. Tahle kožená bunda mi fakt doma ležela dost dlouho a donutila jsem se to dotáhnout do konce jen díky debordelizace šatníku.

      Vymazat