pátek 4. ledna 2013

Vánoční quilt Sentiments / Christmas quilt

Jak jsem slíbila, ukážu vám deku z nádherných látek od mody, kolekce Sentiments. Dělala jsem ji sama pro sebe, takže byla dokončená až po Štědrém dnu. Potřebovala jsem jeden layer cake + látku s panely (pohlednice) + 2 x 1 m látky z kolekce na bordury. Nespotřebovala jsem všechno, ještě bude polštářek a vyšlo i na běhoun na stůl více zde. I tak to nebyla levná záležitost, i když jsem šetřila a vespod je česká látka koupená v akci. Ale nelituji, deka je nádherná. Asi bych nikdy nedokázala látky nakombinovat podobně.
Byl trochu problém ji nafotit, ale mám hodného syna :). Celá deka je prošitá ručně ve švu, takže čtverečky hezky "vyskočily".  Prošívalo se opravdu krásně, vůbec se to nedá srovnat s českými látkami. Používám obyčejnou jehlu a bavlněnou "riflovou" niť, která je hezky tlustá. Podařilo se mi koupit krémový odstín, který se k látkám hodí. A stejně krémová je i látka vespod s trpaslíčky, kterou jsem sehnala ve slevě.
I promised to show you my Christmas quilt from moda Sentiments collection. I used 1 layer cake and panels and 2m of fabric. It was enough for quilt and table runner posted here. I am going to make a pillowcase also. The fabric was expensive for me, so I used a cheaper fabric for backing. All quilt is hand quilted in seams.


2 komentáře: