pátek 1. března 2013

Loudavý pešek - My First Round Robin

Letos jsem se zapojila do mnoha projektů a jedním z nich je i Pešek, v originále Round Robin. Pro ty, kdo neví o co jde:
1. Vytvoří se skupina švadlenek ( u nás 6 skupinek po šesti)
2. Každá ušije střed svého quiltu a pošle následovnici ve skupince.
3. Každá švadlenka obdrží od té předchozí střed, na který našije další okraj podle zadání.
4. Ušité dílo se zase pošle, takže všechny práce se 6 x přesunou a na závěr každá dostane zpět ten svůj střed, obšem už "zašitý" do několika okrajů, kde každý šila jiná švadlenka.
Nevím, kdo vymyslel ten název pešek, ale prostě "chodí okolo" a "nikdo se na něj nekoukne" - čili vyfotí se anonymně jen středy a pak už jen hotové topy, takže je velké překvapení, jak bude nakonec vaše deka vypadat.
Jsem moc ráda, že letos se organizují dokonce dva pešci - jeden ryclý a jeden loudavý (podle toho, kolik času máme na ušití svého příspěvku). Loudavý pešek už zahájil, odeslala jsem svůj střed a na poště už na mne čeká balíček s dalším středem.
Pro lepší představu dávám odkaz na galerii středů = srdcí klik. Tipněte si, který je ten můj :). A děkuji moc za organizaci Vave - mrkněte na její blog o patchworku.

This year I´m a member of 2 Round Robin events. The first step was done and you can see the center blocks (hearts) in this galery. There are 6 groups of six quilters. You can guess which one is mine :)

2 komentáře:

  1. Třetí řádek, sedmý quilt? Strefila jsem se? Hádej, který je můj.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Řádek je dobře, ale ten třetí - zkusila jsem šití na papír.Mrkla jsem k tobě do galerky,a zdá se mi tam něco povědomé - že by první řádek, pátý střed? Už jsem identifikovala celkem tři středy :)

      Vymazat