středa 15. května 2013

Deky z lásky / Love Quilts

Asi před měsícem jsem vám v tomto článku ukazovala obrázky, ze kterých budu šít deku pro Štěpíka do projektu Deky z lásky. Mezitím už byla deka dokončená a včera i předaná, takže se můžu pochlubit fotkami.

A jak deka vznikala?

Když obrázky dorazily, byla jsem nejdříve zoufalá. Jak je zkombinovat dohromady? Každý byl jiný, různé techniky, velikosti... Pečlivě jsem si prošla galerii všech dek, které doteď byly v projektu ušity. Jsou nádherné, moc se mi líbí ty od Jamaly. Laťka je tedy dost vysoko, nesmím si uříznout ostudu.

Nejdříve jsem trošku sjednotila velikost.


 Potom jsem našila rámečky.


Obrázky mi pořád přiadaly takové nevyvážené. No a jak docílit výsledného obdélníku? No, nakonec jsem ještě dva spodní obrázky dovyšívala, aby na nich byly také ty puntíky. Přidala jsem řady s letícími husami (na obrázku to moc není vidět, ale střídá se vždy modrý a červený trojúhelník).


S výsledkem jsem byla moc spokojená, takže přišlo na řadu prošívání.

Prošila jsem volnýým prošívám, vzor meandry, a to všchno kromě rámečků obrázků a trojúhelníčků. Ty pak hezky plasticky vystoupily. Na závěr jsem celou deku olemovala další puntíkatou látkou, a sice kontrastní žluto-zelenou.
Detailní fotky bločků jsou na stránkách projektu Deky z lásky zde . Můžete se mrknout a třeba si i něco o projektu přečíst. Moc mne potěšily fotky  Štěpíka na dece, prohlíží si zaujatě obrázky a puntíky.



3 komentáře:

  1. Hi Verpa, I wish I could read your post! I wanted to say that your quilts are very pretty. I've enjoyed looking at them. Thanks for visiting my blog,
    Mary

    OdpovědětVymazat
  2. Ta deka je nádherná! Moc se povedla, určitě bude obdarovaného hřát u srdce.

    OdpovědětVymazat
  3. Je nádherná. Obdivuji všechny, které jste ty deky kompletovaly, protože jste těm obrázkům daly další rozměr. To bych nedokázala. Maminky vám vždy děkují, ale to není klišé, opravdu takové gesto na psychiku velmi pomůže.

    OdpovědětVymazat