sobota 15. června 2013

Legíny pro Zuzku / Leggins

Dnešní příspěvek je opět recyklační. Moc ráda nosím riflové legíny, ale po nějaké době se mi často roztrhnou nebo pas přestane pružit. Co s nimi? Vyhodit tedy určitě ne. Ušiju z nich Zuzce kalhoty (už má asi troje). Někdy jsou jen "na lítačku", ale někdy vypadají tak dobře, že je nosí i do školy.  Nafotila jsem pro vás postup:
I love recycling a this is the way how to use old "jeans" leggins to make legins for a child.

1. Legínám odstřihnu pas s gumou a podélně je rozstřihnu ve vnitřním švu. Položím na zem a urovnám. Pak na ně položím střih na dětské legíny (na fotce jsou to staré dětské legíny, takže jsem musela nahoře přidat 5 cm na pas). Dávám pozor, aby se boční šev kryl. To je na tom asi ten nejdůležitější moment, protože pak mají legíny na boku opravdový "sepraný" riflový šev.


2. Vystříhnu a sešiju - mám na svém stroji falešný overlockový steh, ale můžete použít i entl. Důležité je zachovat prožnost materiálu. Nejdřív sešiju švy v rozkroku, pak nohavice a nekonec ušiju na horním okraji tunýlek na gumu. Po zkoušce pak založím délku nohavic a prošiju (opět pružným stehem). Výsledek vidíte na Zuzce.
Snad se někomu návod zalíbí. Kalhoty poslouží dále a i kdyby je vaše dítko nosilo jen na zahradu, tak jste ušetřili za tepláky.

Žádné komentáře:

Okomentovat