sobota 13. července 2013

Háčkovaná tunika / Crochet tunic

Tento týden jsem dokončila háčkovanou tyrkysovou tuniku a od té doby ji mám pořád na sobě. Miluju tyrkysovou a světle modrou, už několik let mám letní oblečení i plavky laděné do těchto barev. Letní halenku už jsem si uháčkovala několikrát, je to takové perpetum mobile: uháčkuju, jedno léto nosím a další jaro už je mi malá :). Takže halenku vypářu a uháčkuji něco jiného. Tato příze je už 3 x recyklovaná, ani nevím, jak se jmenovala, ale je to 100% bavlna. Tentokrát jsem ale háčkovala skoro na slona, takže mám rezervu i do příštích let. Krajkový vzorek jsem dělala podle časopisu, ale model je z mé hlavy, vršek jsem několikrát předělávala, než se mi líbil.

This week I´ve finished my crochet tunic. I love light blue and turqoise colour, it´s the best for summer. Every year it´s the same situation: I am bigger than last summer and my tunic is too small. So I ripped it out and crochet the new one. This yearn was recycled for three times, I don´t know its name, but it´s 100% cotton. This year I chose XL size, so this is the last version, I think :). The lace pattern is from an old magazine, but the tunic is my design.



8 komentářů:

  1. Věruš to je dobrá recyklace:-)) Tyrkysová je pěkná, taky se mi líbí:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky z pochvalu, tyrkysová prý taky rozjasňuje a omlazuje obličej :). Škoda, že i nezeštíhluje.

      Vymazat
  2. Věrko,tyrkysovou mám taky ráda....a tohle je tedy veledílo,vůbec se nedivím,že jsi si tuniku tak oblíbila....super:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky Jitko, kupodivu jsem měla hotovo asi za 10 dní, háčkuju u televize. Možná ještě uháčkuju černou :)

      Vymazat
  3. Moc ti to slušelo, netušila jsem, že to je funglovka nová, určitě bych chválila. A mimochodem jsem našla krabičku jehel jenom co jsi odešla - byla dole pod těmi patkami. Za to nemůžu najít Františkovy hodinky, které si vzal na tábor a pak si to rozmyslel, že je tam nechce a že je máme vzít domů. :-). Katka

    OdpovědětVymazat
  4. Věrko, tunika je naprostá bomba! Moc Ti sluší!!! Povedla se naprosto skvěle!

    OdpovědětVymazat