čtvrtek 18. července 2013

Letní šaty / Summer Dress

Tyto letní šaty jsem Zuzce začala šít už loni. Látku si vybrala sama, když jsme byly v Brně v obchodě Ardeko. Musím říct, že se mi nejdřív vůbec nelíbila, kombinuje totiž růžovou s oranžovou a tyrkysovou, ale na pozadí jsou kočičky, tak měla Zuzka jasno. Je to Feline Fancy od Paintbrush Studia. Střih na šatičky je od Burdy. Ráda kupuji jejich jednotlivě prodávané střihy, protože mají širokou škálu velikostí. No a taky si ještě pamatuju, když jsem za totáče sháněla Burdu, abych si mohla ušít šaty do tanečních. Je to neuvěřitelné, ale dala se sehnat jen v ruštině :). Holky, kterápak to pamatujete?
Šatky jsem doplnila žlutou bavlněnou látkou ze sekáče  a ušila i oboustranný klobouček a ze zbytků sukýnku do gumy. Tak se pokochejte, z fotek je poznat, že se výsledke Zuzce moc libí.
A taky je sukně do gumy ušitá ze zbytků a otočený klobouček. Ten mi dal nejvíce práce, kombinovala jsem střih kloboučku o Bellet, ale krempa je trošku jiná.

This summer dress for my daughter Zuzana I started to sew last year. I´m very glad to finish it now. The fabric is Feline Fancy from Paintbrush Studio, chosen by Zuzana. Dress pattern  is Burda. I made also reversible hat and easy skirt. Zuzana loves it!

6 komentářů:

  1. Věruš šikulka jsi, dcerka jak ze žurnálu:-)
    Ajka

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj, látka je moc pěkná a Zuzka je dokonalá modelka - profesionální postoj. A Burdu - tu totalitní mám ještě schovanou , jestli se nemýlím, stála kolem 40 kaček - na tu dobu šílené peníze, ale střihy seděly. A po Burdě pro plnoštíhlé jsem plynule přešla k Burdě pro děti a ty střihy, které jsem si z ní vykopírovala, taky nejspíš ještě někde budou :-)

    OdpovědětVymazat
  3. ANo, ano, burdu v ruštině mám ještě u mámy, občas si zalistuji a pokochám se osmdesátkovou módou. Když mi bylo mezi 15 a 18, hodně jsem podle ní šila.
    Šatičky jsou hezoučké, hlavně, že se líbí Zuzce.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Jitko, jojo - tenkrát jsme se s kámoškou na někoho podívaly a hned jsme věděly, podle ktéré Burdy je oblečená.

      Vymazat
  4. Věrko,modelce to moc sluší...."jako z Burdy" :-),jo,jo i u mě se tenhle druh podpultového tisku nachází,občas dělám očistu těchto pokladů a opět zase zůstala na kupě a se slovy "ty nemůžu vyhodit"...:-)
    Hezké letní dny
    Jitka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za pochvalu. Já jsem bohužel při stěhování většinu starých časopisů vyhodila a doteď vzpomínám, že by se mi něco hodilo... Taky přeji hezké léto.

      Vymazat