pátek 23. srpna 2013

Červená je vánoční / Red is for Christmas

Konec léta pro mne znamená začátek těšení na Vánoce. Mám takovou tradici, že po narozeninách (srpen) už se rozkoukávám po vánočních dárcích. Možná to někomu přijde šílené, ale v obchodech s látkami už jsou ty vánoční a já jsem měla cukání, něco svátečního ušít.
Inspirovala jsem se v knížce Lisy Bergerové Kouzelný patchwork a několik měsíců shromažďovala červenobélé látky. V klubu jsme se domluvily i na výměně, tak jsem zvědavá, kolik různých látek se sejde. Já jsem ze svých zásob ušila první vánoční drobnost - červený běhoun. Má rozměry cca 35 x 86 cm a je sešitý ze čtverečků velikosti 8 x 8 cm. Snažila jsem se kombinovat tak, aby tmavší látky vytvořily vzor.
End of summer is time for Christmas projects. My inspiration is from the book by Lisa Berger. I´ve collected  red and white fabrics for few months and the first table runner is here. I tried to combine the squares (8 x 8 cm)  so the dark ones make the pattern.
Vše jsem nakonec prošila volně a běhoun olemovala šikmým proužkem. Z druhé strany je červená puntíkovaná látka. Výsledek se mi líbí a určitě nezůstane jen u jednoho červeného prostírání. Líbí se mi, že tato kombinace se dá použít nejen na Vánoce.

9 komentářů:

  1. Moc hezký a krásné prošití, jsi šikovná. A Vánoce jsou opravdu "za dveřmi" - shodly jsme se se setrou,že je škoda nevyužít momentální slevy např. v outdoorových prodejnách a nepořídit pár dárků pro domácí puboše a do Vánoc je dobře schovat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, chci ho vzít do klubu na ispiraci. A to ještě nevíš, že jsem v týdnu motala noviny, ještě nemám nafocené :).

      Vymazat
  2. Moc pěkný běhoun Věrko.. Zrovna dnes jsem si prohlížela stejnou knížku.Chtěla bych si na Vánoce také něco podobného vytvořit.
    Měj se Anny

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za pochvalu, největší práce bylo shromažďování látek, naštěstí pomohl výprodej v sekáči.

      Vymazat
  3. pekný behúnik ... i pripomienka Vianoc :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, člověk musí začít trochu v předstihu.

      Vymazat
  4. Nádherný běhoun. Tuto knihu také miluji a často se jí inspiruji. Vidíš - dobrý nápad, už jsem jí dlouho neměla v ruce:-)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, na té knížce se mi líbí, že tam jsou v podstatě jednoduché věci, ale z různých látek, v podstatě scrapy.

      Vymazat