sobota 10. srpna 2013

Háčkované polštáře / Crochet Pillows

Letošní léto jsem chtěla trošku předělat obývák, který mám celý laděný do světle zelena. Zaujala mne kombinace zelená-tyrkysová-modrá. Mám nakoupené látky, ale uplynulé dny se prostě šít nedalo. Tak jsem probrala různé zásoby bavlněných přízí, něco přikoupila a rozhodla se uháčkovat kulatý polštář. Pak jsem na netu hledala inspiraci a k mé radosti jsem našla krásný návod z Aniččina blogu Moje tvořeníčko. Ze začátku jsem to zkoušela trochu jinak, ale pokorně se vrátila k návodu a nakonec jsem i přidala několik řad a okraj.  Pak jsem udělala i jeden polštář klasický - myslím, že se tomu říká babiččiny čtverce. Tentokrát jsem se nenamáhala se zadní stranou a prostě jsem ušila polštáře ze starého prostěradla a na přední díl našila to háčkování. Barvičky se mi moc líbí, stejně jako krajka dokola - škoda, že na kulaťáku se trochu vlní, ale to je asi tím, že polštářek je moc "naducaný".

This summer I want to add some blue and teal colours to my light-green dining room. Because the weather was so hot to sew, I crocheted last week. This is my first round pillow. I love the colour combination.
 Pořád se nemůžu rozhodnout, který je hezčí. Nějaké návrhy?
And this is the second one, more traditional. I can´t decide which is nicer. Any ideas?


4 komentáře:

  1. Hm, já bych se ani nerozhodovala, každý je jiný a každý je krásný. Jeden kulatý, jeden čtvereček... prostě každý originál! A barvy jsou opravdu krásné, takové svěží a v tom horku docela i chladivé :) Ať dělají radost a parádu :) Jola

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, přesně tak - je to taková chladivá mořská kombinace.

      Vymazat
  2. Věrko polštářky jsou krásné, také bych nerozhodovala, který je hezčí.
    Jsou pěkné oba, krásně ladí dohromady. Mám radost, že návod byl pochopitelný. Krásný zbytek víkendu Anny

    OdpovědětVymazat
  3. Díky za pochvalu a taky díky za návod. Osobně návody nesnáším a háčkuju většinou podle obrázku, ale právě ten tvůj se mi líbil, že byl jednoduchý a výsledek je velmi efektní.

    OdpovědětVymazat