pátek 2. srpna 2013

Pouzdro na brýle / Glasses Case

Po návratu z dovolené jaksi nemám vůbec čas na šití, mám toho hodně nedokončeného, tak alespoň drobnost - pozdra na brýle. Zjistila jsem totiž, že sluneční brýle se nám tak různě válí všude možně. A taky tím hezky likviduju zbytky vatelínu a odstřižky látek. Zatím zkouším různé varianty střihu. Jako zapínání mi nejvíce vyhovuje suchý zip, který je no klopě všitý ručně, aby vyniklo prošití.
We are back from the holiday and I´m very busy. Many projects are "in progress". So today something small - glasses cases. Originaly made for the sunglasses. I´m trying different patterns, using my leftovers. For closing I prefer velcro tape, sewn-in by hand.

7 komentářů:

  1. Máš to krásné! Líbí se mi (krom prošití) lemování. Do obloučku mi to zatím nějak nejde. Měj krásné dny, Jola

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Joli, díky za pochvalu. A to lemování je děsně jednoduché. Když lemuješ šikmým proužkem, tak normálně šiješ na patku od okraje a ono se to vytvaruje samo. Už lemuju šikmým proužkem všechno, i deky.

      Vymazat
  2. Moc hezké a určitě praktické, to je naše bolest - brýle na lyže, na tábor, na dovolenou (aby se nepoškrábaly, pokud možno nepolámaly.....).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky Katko, sama se divím, že jsme na dovolenou letos odjeli každý s brýlemi, obvykle je nemůžeme najít. Tak teď už snad to bude bez problémů, když každý dostane svoje pouzdro.

      Vymazat
    2. JJ, ono je problém je už jenom před požadovanou akcí najít :-).

      Vymazat
  3. Odpovědi
    1. Děkuji za pochvalu, zkouším ještě i jiné varianty.

      Vymazat