čtvrtek 3. března 2016

Potah na křeslo

Tento týden jsem tak trochu likvidovala různé šicí nepatchworkové resty. Například jsem si po měsíci konečně přišila utržené poutko u bundy. Takové šití totiž strašně nesnáším a raději budu dělat supersložitý patchworkový vzor než třeba vyměňovat zip nebo zkracovat kalhoty :).
Ale konečně jsem staršímu synovi ušila již dlouho slibovaný potah na pracovní křeslo. To sice slouží ještě dobře, ale polstrování z umělé kůže bylo celé rozdrobené a černé kousíčky se trousily všude po domě. Přitom křeslo tedy levné nebylo a vůbec se nám nechtělo ho odvážet do sběrného dvora. Takto vypadalo před mým zákrokem:
Přestože syn trval na černém potahu, nakonec jsem použila dekoračku ze sekáče (dříve závěs) s bílými a šedými křivkami. Křeslo po renovaci:
Potah je jenom natahovací, opěrky na ruce jsem raději nedemontovala, ale i tak sedí dobře. Ještě pohled z boku:




9 komentářů:

  1. Teda krásně se ti to povedlo :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc, hlavně, že je syn spokojený, z toho mám radost. Moje šití většinou ignoruje, pw deku má ve skříni, tak aspoň ten potah na křeslo bude používat

      Vymazat
  2. S tym zipsom ti uplne rozumiem. Radsej budem nosit jedny nohavice, ako zips presivat na inych. Kreslo je uplne super. Veľká zmena.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda, že to někdo cítí stejně. Většinou mi to rodina a známí nevěří, myslí si : "když šiješ, tak je to pro tebe hračka, mohla bys mi spravit ..?" Pak se diví, že odmítám, nestíhám ani šít na sebe :)

      Vymazat
  3. Tak to je skvělá změna...úžasné :o)
    Měj se moc hezky..
    Martina

    OdpovědětVymazat
  4. Parádní šití pro chlapa. Určitě to syn ocení. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, zatím žádné reklamace, i když původně tu látku s kruhy odmítal.

      Vymazat
  5. Přesně tak jsem taky opravovala manželovu starou herní židli. Sice jsem potah neušila, ale objednala jsem už hotový potah na herní židli , ale i to se počítá :-) . Důležitý je, že je židle jako nová a nemuseli jsme kupovat novou. To by byl mnohem vyšší výdaj :-) .

    OdpovědětVymazat