neděle 10. července 2016

Zpět ke kořenům (ke srubu)

Bloky na tuto deku jsem měla hotové už hodně dávno. Vlastně to byla jedna z prvních věcí, kterou jsem v počátcích patchworkového klubu šila, a ještě jsem měla tu drzost to předvádět ostatním :). Schválně jsem si na blogu našla příspěvek z května 2012, kdy jsem se rozmýšlela nad variantami, jak srubové bloky poskládat.
V letošním květnu jsem bločky poskládala a doplnila bílými čtverci. Výsledné sestavení se mi hrozně moc líbilo a kupodivu mi bloky přesně vyšly. Líbí se mi i barevnost deky, kdy jsem místo červeného středu srubu použila hnědý. Rozměry deky vyšly 200 x 140 cm.
Dnes už bych srub šila asi raději přes papír. Musím říct, že byla velká práce sestavit všechny tyto historické šišaté bloky k sobě, Místy byla deka hrbolatá, ale hustým volným prošitím se mi podařilo vše krásně zamaskovat. Přece jen, je to doklad mých patchworkových počátků.
Na modrém lemu jsem si natrénovala volnější peříčka, prošívala jsem bez předlohy. A taky jsem si dala závazek dokončit přes prázdniny alespoň čtyři rozešité deky, snad se mi to podaří.

20 komentářů:

  1. Máš to nádherný. Srub nikdy nezklame.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc, sama jsem překvapená, jak to krásně dopadlo. Už přemýšlím, že bych ušila další, tentokrát ze zahraničních látek a na papír.

      Vymazat
  2. A vidim, že si neposluchla, nie je to presne varianta č. 3 :) Ale ano, je pouzity vzor z nej :) - je to krásne ! A tej práce ...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, spíš jsem zapomněla :), ale začala jsem si bločky skládat odprostředka - nejdřív jedna hvězda, pak dvě a řady kolem nich. Nejsem plánovač, užívám si ten proces tvorby. Někdy je výsledek super a někdy mne to prostě přestane bavit a celý projekt jde do krabice. Ale tento srub dozrál krásně.

      Vymazat
  3. Hola Věro, je moc hezká. Povedla se. Závazek něco přes prázdniny dokončit mám také.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky. Už mám hotový i zvětšený top Allietare, byl to tedy děs párat ty diagonály, ale povedlo se. Jen asi v této velikosti deku do stroje na prošití nenarvu.

      Vymazat
  4. Odpovědi
    1. Díky Maruško. Člověk pořád vymýšlí něco nového, super extra složité vzory, ale nakonec klasika je vždy úžasná. Ani nepamatuju, kdy jsem naposledy na nějaké výstavě klasický srub viděla.

      Vymazat
  5. Věrko, je to paráda! Moc krásné! Gratuluji k dokončení!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, Katko. Vzpomínáš? To jsou ty bloky šité v knihovně.

      Vymazat
  6. Krásné začátky! Také budu muset nějaké své ufounky dokončit, dala jsi mi pěkný příklad toho, že to opravdu jde :-) Krásné léto!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky Jani, jsem ráda, že jsem to dodělala, už čistě jen z dokumentárních důvodů.

      Vymazat
  7. Odpovědi
    1. Díky moc, Jani. Od tebe se pochvaly moc cením. Tento měsíc mám v plánu trénovat FMQ, tak snad se zlepším.

      Vymazat
  8. Odpovědi
    1. Díky moc, klasika je klasika. Jsem ráda, že jsem deku konečně dokončila.

      Vymazat
  9. Your quilt is absolutely stunning, Verpa.
    Best wishes,
    Gosia

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Thanks a lot. It mus wait for about 5 years to be finish, but I´m happy to manage it.

      Vymazat
  10. Wos, it`s just fantastic.Great job!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Thanks a lot, It looks great while the blocks aren´t perfect.

      Vymazat