neděle 9. června 2013

Návod na patchworkovou deku / Fractured Log Cabin Quilt - tutorial

Celá deka je šitá ze zbytků látek, nejčastěji z košil. Při nákupu v sekáči však dejte pozor, aby byla látka dostatečně pevná a samozřejmě bavlněná.Tento blok jsem našla pod názvem "rozbitý srub".
This quilt is really green one, because you can use some old shirts. But use the good quality fabrics and of course 100% cotton. The name of the design is "fractured log cabin" and it´s similar to bento box.

1. Ušijte metodou srubu několik čtverců. Ty na obrázku mají rozměr 30 x 30 cm a vnitřní čtverec jsem nedělala menší než 8 x 8 cm. Každá řada je vždy ze stejné látky. Šířka pruhů je různá a jejich počet v bloku je 3 až 4. Rozměry výsledného bloku musí být přesné, jinak se vám to později vymstí.

Make some squares, mine are 30x30 cm. They are log cabins and the row width isn´t constant, just use some stripes for 3 - 4 rows around the center square. 


2. Teď každý blok rozřežte na čtvrtiny, jak vidíte na obrázku. Vzniknou bloky o rozměru 15x15 cm.

And now cut the block into qarters. You´ve got 15x15 cm blocks.

3. A teď je poskládejte k sobě, aby se vám výsledek líbil. Doporučuju udělat vždy fotku, na ní vidíte lépe některé nepřesnosti a můžete bloky ještě přehodit.
Play with the quarters. It´s good to take the photo - you can see some mistakes in colours better and switch the blocks.

4. Složte čtvrtiny k sobě, je dobré vše si číslovat. Sešijte.

Sew together four quarters to make a new block. It´s better to label all of them.


4. Při sešívání topu jsem se rozhodla vložit lemy  s rohovými čtverci, které sjednotily rozměry bloků (některé prostě byly trošku šišaté).
To finish the top I´ve decided to add sashing and cornersotes.


Užijte si šití!
Enjoy sewing!

9 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. Díky moc, taky jsem byla ráda, že se výsledek líbí, přece jen není to jen moje deka, přispěly všechny holky z klubu a po prošití ji dáme asi na charitu.

      Vymazat
  2. Sounds like fun to do as well as turning out a nice quilt.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Thanks for your commet. And yes, we enjoyed playing with block to set the colours balanced. After the quilting it´s going to charity quilt.

      Vymazat
  3. Odpovědi
    1. Díky moc za komentář, moc nás bavilo hlavně měnit ty bloky a skládat je k sobě, i když to někdy bylo fakt těžké, aby byla deka barevně vyvážená.

      Vymazat
  4. Odpovědi
    1. Díky za komentář, návodů je všude plno, ale toto je snad trochu něco jiného.

      Vymazat
  5. Thanks for the tutorial. So quick when you make them that way!

    OdpovědětVymazat