neděle 8. listopadu 2015

Grand Illusion - hotovo!

Po skoro roce se můžu pochlubit, že moje mystery Grand Illusion podle Bonnie Hunter je hotovo. Nejvíce jsem toho našila přes letní prázdniny, po troškách, jak vedra dovolila. Je to už druhé mystery, které jsem šila společně s Jitkou, ona ale svoji deku dokončila už v březnu. Použila jiné barvy a výsledek můžete najít na jejím blogu Patchwork Jitka.
Je to vlastně moje druhá takto veliká deka. Borduru jsem chtěla vynechat, ale děvčata z klubu mě motivovala, abych to dotáhla do konce přesně podle návrhu.
Nejnáročnější ale bylo quiltování, prošívala jsem totiž doma na svém šicím stroji a při velikosti deky 182 x 220 cm to byl výkon více než nadlidský :). Padl na to celý jeden prodloužený víkend a 4 špulky nití. Záda mne kupodivu nebolela, zato noha, z toho, jak jsem pořád šlapala. Modernější stroje prý mají nějaký čudlík na zmáčknutí místo šlapky, což je určitě super. Vyfotila jsem vám detail prošití, mé klasické meandry.
Deka je celá ušitá z kvalitních zahraničních látek, většinou tedy kupovaných v akci. Musím ale říci, že investice se vyplatila, protože tyto látky se prošívají hezky, a i když je deka proquiltovaná dost hustě, je stále měkká. Ještě detail bloku. Mystery se šilo v palcích a jeden z bloků měl tedy úplně jinou velikost - pak z něj vznikla ta zelenobílá bordura kolem bloků, ale projevila se každá nepřesnost. Co vám budu vykládat, nadávala jsem při sešívání jak čert.

 A na závěr jedna skvělá zpráva, další mystery tu bude co nevidět, první krok nás čeká 27.11., Bonnie už vydala první pokyny k nákupu látek. Určitě jdu opět do toho. Původně jsem chtěla nakoupit tyrkysově hnědou kombinaci látek, aby deka nebyla scrapová, ale pak jsem si vypočítala, že na celou deku podle zadání by látky vyšly na cca 5.000,-, takže to vidím spíš na menší variantu deky z látek z mých zásob. :). Rozhodně chci ale barevnost pozměnit.


16 komentářů:

  1. Věrko, ta je teda úžasná. Moc se mi líbí! Těším se, až ji uvidím naživo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky Evi, však ji příští pondělí vezmu na klub.

      Vymazat
  2. Nádherná, ta práce stála za to.

    OdpovědětVymazat
  3. Super výrobek, čas na další mystery.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, Jitko. Ale zase jen pomaličku. Víš že to naše pokusné skládání bloků jsem viděla někde na pinterestu? Máš super nápady, ještě jednou díky, sama bych do toho nešla.

      Vymazat
  4. Věrko, ta je krásná. A to prošívání super!!!! M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc, v jednom rožku je ta zádíčková látka trošku shrnutá, ale řekla jsem si, že je to malá chybka a deka je pro mne, už jsem po nespravovala :)

      Vymazat
  5. Jsem úplně bez dechu. Úžasná deka.

    OdpovědětVymazat
  6. Věrko, tak je dokonalá! Nechápu, jak to stíháš!!! Fakt je skvělá!!!

    OdpovědětVymazat
  7. Podle Bonnie Hunter jsem šila jednu deku, ještě jsem si jí zmenšovala, bylo to náročné, ale stálo to za to. Ráda bych si to zase vyzkoušela, hodně mne to láká. Jen mi chybí ten dozorce, který mne popichoval, abych jí dokončila.... Bojím se, aby z ní nebyl další kostlivec:-(
    Tvoje Deka je ovšem nádherná, a to velké D si zaslouží. I to quiltování je na jedničku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc. Však uvidíš, jak budu postupně vkládat fotky jednotlivých kol. Nikdy bych nezačala, kdyby mi tenkrát Jitka neporadila udělat si jen pár bloků od každého kola a výsledek potom dodělat, když to bude vypadat hezky. Přinejhorším se bloky dají zpracovat do nějakého polštáře nebo běhounu.

      Vymazat