pondělí 4. června 2018

Ananas

Minulý týden jsem zkoušela šablony zakoupené na PPM. Velmi mne zaujaly šablony na předkreslení složitějších vzorů (např. ananas), které si nakreslíte na netkanou textilii a šijete jako přes papír. Výhodou je, že odpadá trhání papíru, blok má jen vrstvu navíc.

Tady je video, šije se to podobně jako přes papír.
Nekupovala jsem originál vliselín/netkanou textilii, chtěla jsem využít domácí zásoby. Ale při sežehlování došlo k nehodě a vliselín se deformoval. Dělá to i ten originální? Nevím...
Na videu stačí jen zahnout a přejet sklad nehtem, já ale po každém "kole" ještě zažehluji. Takže jsem jako podklad zvolila raději tenké plátno. Vím, že se dá šít i na separační plenky, Ria zkoušela trojcípí šátek z lékárničky z pevné netkané textilie.Co používáte vy? A stačí opravdu jen zahnout nehtem?
A po týdnu intenzivní práce mám 4 bločky:
Snažím se vypotřebovat látky s drobným vzorem v žluto-modré kombinaci. Jde to pomalu, ale alespoň je to relax. Jo, a jen pro úplnost, vzor překresluji na látku obyčejnou měkkou tužkou.

4 komentáře:

  1. Věrko, vypadá to hezky, ale neumím si představit, že bych ten vzor ještě překreslovala na látku...chtělo by to nějakou vychytávku :-)Ještě že to je alespoň podle šablony a nemusíš to měřit. Tak dílu zdar. J.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já totiž zkouším obejít se bez kopírování. Některé díky do jiných projektů si raději předkreslím na papír. Ale vytrhávání papíru u ananasu by bylo děsně zdlouhavé.

      Vymazat
  2. Ahoj, moc pěkné bločky, ale jak jsem měla v sobotu možnost sledovat - děsná drbačka! Nic pro mě... Ale výsledek skvělý!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak budu šít další, tak si to schválně stopu, kolik hodin mi trvá jeden.

      Vymazat