úterý 28. července 2020

Drobnosti

Podle návodu kamarádky Katky jsem zkusila další projekt na likvidaci zbytků - krabičky / mističky na různé drobnosti. Podlouhlé slouží na odkládání brýlí, ty čtvercové pak třeba na ústřižky nití a různé zbytečky u šicího stroje. Vnější část ze zbytků riflí, vnitřek bavlna (ty proužky, to je z košile).

Krabičky se přetáčí a je několik možností, kde nechat nesešitý otvor pro přetočení. Katka dělala na lemu, jinak klasicky je to ve spodní části vnitřku. Kamarádka Mirka to zkoušela taky a nechala pro změnu otvor u dna riflového dílu, protože tam to není vidět.
 A ještě dalěí drobnůstka -maminka miluje chňapky - slepičky, které kdysi od někoho dostala. Diky hlavičce hezky sednou do ruky. Měla přání, ušít nové. Střih jsem tak nějak odkoukala od těch původních a zkusila to. Látky opět zbytky košil. Očičko, zobáček a hřebínek si mamka bude muset našít sama :).

2 komentáře:

  1. Vidíš, košíček na brýle-to je potom nebudu furt hledat? Bezva nápad. J.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Původně byl košíček na brýle přání kamarádky, ale nakonec ho používám taky, už v brýlích na dálku špatně vidím doma při práci a čtení, pořád si brýle sundávám.

      Vymazat