pondělí 5. listopadu 2012

Vánoce za 7 týdnů / Christmas decoration

Tak co bude letos zdobit stromeček? Touto dobou už mám většinou vymyšlené barevné ladění. Po modrých a růžových variantách už ale poslední tři roky vítězí klasická kombinace bílo-červeno-zelená. Děti už si zvykly, ale dříve protestovaly a chtěly stromek barevný a co nejtřpytivější.
Poslední roky se také snažím dodržet zásadu "Žádné další plastové ozdoby". Raději kupuji jednu malou krabičku skleněných nebo něco dotvořím.
S manželem nenávidíme plastové stromky. Určitě si pamatujete ta hesla, jako že šetří přírodu. Tak to je podvod! Nejekologičtější je stromek živý nebo aspoň řezaný. U nás je tradice schovat větve ze stromku a pak na jaře ty opadané kostry zapíchat k hrášku, aby se měl po čem pnout. Ale protože nejsem žádný fanatik, musím se přiznat, že jsme tchýni také koupili umělý stromeček, neodolali jsme 90% slevě po Vánocích. No, a dnes ho mají děti v pokojíčku, ten si mohou nazdobit po libosti bláznivě.
Tady je fotka mnou vyrobených ozdob na stromeček.
1. látková kolečka - využila jsem vzor látky z výprodeje
2. háčkované hvězdičky - jsou velmi vděčné, čím víc, tím líp
3. háčkované muchomůrky - ty jsem dělala letos, mám jich cca 50

A přidávám ještě fotku stromečku, který jsme měli loni - byl to stříbrný smrk ze zahrady mých rodičů. Přerostl, tak jsme uřízli vršek. Když necháte poslední přeslen a řežete až nad ním, stromek zbylé větve napřímí a jsou z nich nové vrcholy, takže za 2-3 roky klidně řežete další vánoční stromek.
Today I want to show you some home-made tree decoration. And there is a photo of our tree in 2011. We don´t like plastic decoration and plastic trees. Here is a tradition to decorate tree just 24 December, present are the same day in the evening.  They aren´t from Santa Clause, but from baby Jesus.

1 komentář:

  1. pěkný stromek jste měli... a táák velký:-))
    nám se vejde jen pidi:-))

    OdpovědětVymazat